Turistik Gezi Treni ilk seferine başladı

Edirne Turistik Gezi Treni ilk sefere başladı. Edirne Valisi Yunus Sezer, ilk seferde gazetecilerle birlikte trene bindi.

Turistik Gezi Treni ilk seferine başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turistik Gezi Treni’ni iki farklı rotada seyredecek. 1. rota için ilk hareket noktası Eski Cami olarak belirlendi. 2. rota için ise hareket noktası Edirne Arkeoloji Müzesi olacak. Ziyaretçiler 1. rotada 51, 2. rotada ise 30 farklı noktayı gezecek.

Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerinden belirlenen noktaları ziyaretçilere gezdirecek olan trende 7 farklı dilde anlatım olacak. Ziyaretçiler dijital rehber yardımıyla istedikleri dilde rota üzerinde bulunan tarihi ve turistik yerler hakkında bilgi alacak.

İlk etapta ücretsiz olacak gezi treni için fiyatlandırma daha sonra belirlenecek.

Turistik Gezi Treni ilk seferini Edirne Valisi Yunus Sezer ve gazeteciler için yaptı.

Sezer gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne’nin büyük bir tarihi hazine olduğunu söyledi.

Kenttin her tarafında kültürel yapıların olduğuna dikkat çeken Sezer, “Önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirde yaşıyoruz. Osmanlıya başkentlik yapmış bir şehir. Edirne önemli bir turizm potansiyeline sahip. Yılda 6 milyonun üzerinde ziyaretçi buraya geliyor. Konaklayan turist sayısına baktığımızda bu toplam sayının yüzde 10’u bile değil. Edirne’yi biz destinasyonlarıyla tanıtmamız gerekiyor. Şu ana kadar 7 tane destinasyon belirledik. Amacımız şudur bizim bu tarihi ve kültürel altyapıyı bir şekilde ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bunun için Kaleiçi, Saraçlar da dahil bütün tarihi yapıları, konakları restore edip yeniden ihya etmemiz gerekiyor ki şu anda yoğun bir çalışma başlattık bunu yapıyoruz. İkincisi bizim tarihi yapıların, tarihi şehirlerin bir kısıtı var. Yollar dar oluyor, mekanlar dar oluyor. Bizim yerli ve yabancı turistlerin gelip gezebilecekleri bir nostalji trenler de dahil olmak üzere farklı ulaşım araçlarına ihtiyacımız var. Çünkü trafiği yoğun bir şekilde etkiliyor. Biz bugün bu nostaljik treni turizm haftası nedeniyle faaliyete geçirdik.” Dedi.

Sezer, gezi treninden birkaç tane yapmayı düşündüklerini vurguladı.

Valilik olarak amaçlarının kurumlara öncülük etmek olduğunun altını çizen Sezer, “Bütün kurumları bu manada turizm, kültür ve Edirne başlığı altında toplamayı amaçlıyoruz. Herkes aynı hedefe hizmet etsin böylece enerjimizi bir noktaya hedefleyelim. Gelen yerli ve yabancı turistleri Edirne’nin kültürel değerleri ve kültürel varlıklarına ilişkin ne varsa alıp öyle gitsinler. Şimdi lokasyonumuz yüzde 10 yani Edirne’nin tarihi ve kültürel yapılarının yüzde 10’unu anca kullanıyoruz. Bizim sadece Edirne’ye gelenlerin belki bir hafta vakit geçirebileceği tarihi ve kültürel değerlerimiz var. Bu nostaljik trenle bir farkındalık oluşturma adına, bu lokasyonlara hızlı erişip sağlıklı bilgi edinme adına yapılmış bir denem. İnşallah Edirne turizm şehri, kültür şehri. Balkanların ve Türkiye’nin çok önemli lokasyonlarından biri oldu. Hatta en önemlisi olacağını düşünüyoruz.” Diye konuştu.