Lise öğrencileri, en iyi kokteyli hazırlamak için birbiriyle yarıştı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerinde bu yıl da renkli görüntüler ortaya çıktı. Edirne'de Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kokteyl yarışmasında öğrenciler birbirleri ve zamanla yarıştı.

Lise öğrencileri, en iyi kokteyli hazırlamak için birbiriyle yarıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği ile Edirne İl Kültür Turizm Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler arası kokteyl yarışması düzenlendi.

İki tur halinde düzenlenen yarışmada her tur 20 dakika sürdü. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü 9'ncu sınıf öğrencileri en iyi kokteyli yapmak için birbirleriyle yarışarak ter döktü. Birbirinden renkli kokteyller hazırlayan öğrenciler, yaptıklarını görücüye çıkardı.

Yarışmada Özellikle Orta ve Latin Amerika ülkelerinde popüler olan rom tabanlı, hindistan cevizi yağı ve ananas suyu karıştırılarak yapılan ve soğuk içilen bir kokteyl türü pine colada yapan  Selin Vardar ile ananas kokteyli yapan Beyza Dallı birinci oldu.

Fikret Çagan Altın sout sweet explasion, Arda Tepe pine colada, Duru Bağrıaçık smotothie, Yağız Haseki yagonas, Utku Yasin Coşkun cilekli kokteyl, Aleyna Topduman çilekli mojito kokteylleri ile yarışmadan ikincilik elde ederken, Gökmen Dalgıçlar elmalı mojito, Ege Gelal swet and sout, Miraç Kuzucu karadut lime kokteyl, Irmak Mecit tropikal twister kokteyl, Miray Çetin çilekten saklı mentol kokteylleri ile üçüncü oldular.

Düzenlenen yarışma belgelerin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İpek Esma Çeşme