TÜ'de tenis turnuvası

Trakya Üniversitesi, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) üyesi üniversite öğrencilerinin katıldığı tenis turnuvasına ev sahipliği yaptı.

TÜ'de tenis turnuvası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tenis sahasında düzenlenen turnuvaya, Trakya, Kırklareli, Çanakkale 18 Mart, Tekirdağ Namık Kemal ve Bandırma 17 Eylül Üniversitelerinden 26 kadın, 30 erkek olmak üzere toplam 56 sporcu katıldı. Turnuva dolayısıyla düzenlenen törende TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yücel Kurtdere ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

                TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı ve ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, törende yaptığı konuşmada, “Birlikten güç doğar prensibiyle 2012’de temelleri atılan Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB), düzenlediği etkinliklere her geçen yıl yenilerini ekliyor. Bugün TÜB olarak gerçekleştirdiğimiz bilimsel faaliyetleri ve sahip olduğumuz başarıları kültür, sanat ve spor alanlarına taşımak için bu turnuvaya ev sahipliği yapıyoruz. TÜB üyesi üniversitelerin değerli yöneticilerine katkıları ve tüm sporcu kardeşlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

                Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna ise “TÜB'ün birçok alt çalışma gurubu var. Bunlardan birisi de spor etkinlikleri komisyonu. Komisyon farklı illerde çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Önümüzdeki hafta Kırklareli'de, üniversitelilerin katılacağı bisiklet etkinliği, Tekirdağ ve Çanakkale'de ise başka etkinlikler düzenlenecek. Üniversiteliler yarışıyor ancak yarış birbirlerini geçmeleri için değil. Turnuvamızda üniversiteli tenisçilerimiz mücadele edecek ancak kazanan dostluk olacak.” ifadelerini aktardı.

Trakya Üniversitesi Dans Topluluğu’nun bir gösteri sunduğu törenin ardından başlayan müsabakalar yoğun katılım ve dostluk çerçevesinde oynanan maçlarla devam etti. Turnuva, kapanış töreniyle birlikte kupaların katılan tüm üniversitelere verilmesiyle sona erdi.
HABER MERKEZİ