Çocuklar pozitif bilimlerle geleceğe hazırlanmalı

Prof. Dr. Üstün Dökmen, "Güçlü ve ayakları üzerinde duran çocuklar yetiştirmeliyiz. Bağlı olan bağımlı olmayan çocuklar yetiştirmeliyiz. Çocuklarımız anne babalarına bağlı olmalı ancak bağımlı olmamalı." dedi.

Çocuklar pozitif bilimlerle geleceğe hazırlanmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prof. Dr. Dökmen, Edirne'de gerçekleşen bir anaokulunun açılışında yaptığı konuşmada, çocukların pozitif bilimlerle geleceğe hazırlanması gerektiğini söyledi.

Dökmen, "Cumhuriyette akılcılık ve matematik vardır. Cumhuriyet, eşitlik ve özgürlük demektir. Cumhuriyet, deden nizamı değil, aklın iltizamıdır. Dedelere kurban olalım ama artık geçti. Dede bakıyor orada burçlar var. Yok öyle bir şey. Burç falan yok. Aranızda burçlara, astrolojiye inanan varsa hemen vazgeçsin, tövbekar olsun. Neptün şöyle iken doğdum karakterim böyledir. Ay dolunayda iken doğdum karakterim böyledir diye bir şey yok. Astronomi pozitif biliminde astroloji sıfırdır. Yok öyle bir şey. Anneler, babalar astrolojiye inanıyorlarsa pozitif bilme sahip kafalı çocuklar yetiştiremezler. Burçlar, toplumsal ilizyondur. Rasyonel düşünme konusunda kendimizi eğitmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Dökmen, dünyayı bilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, çağa ayak uydurmuş nesillerle başarıya ulaşılabileceğini belirtti.

Kendine güvenen nesillerin yetişmesini bağlılık ve bağımlılık üzerinden anlatan Dökmen, şöyle devam etti:

"Güçlü ve ayakları üzerinde duran çocuklar yetiştirmeliyiz. Bağlı olan ve bağımlı olmayan çocuklar yetiştirmeliyiz. Çocuklarımız anne babalarına bağlı olmalı ancak bağımlı olmamalı. Bir çift evlendiğinde hayat boyu ailelerine bağlı olmalı ancak bağımlı olmamalı. Çocuklarımız ülkesine, bayrağına bağlı olmalı bağımlı olmamalı.

Hem bağlı olmak hem de müstakil olmak mümkündür. Bağımlı olursanız müstakil olamazsınız. Devletine, geleneğine bağlı ama pozitif bilime kulak veren, gönül veren gençler olmalı." "
AA