'Trakya Kariyer Fuarı'na ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı

Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 'Trakya Kariyer Fuarı'nın kent için çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

'Trakya Kariyer Fuarı'na ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Trakya Kariyer Fuarı’na ilişkin Edirne Valisi Sayın Yunus Sezer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu basın toplantısı gerçekleştirdi.

Üniversite Rektörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda fuara ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, fuarın kent için çok önemli bir program olduğuna değindi.

Fuarın Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinesinde gerçekleştirileceğini hatırlatan Sezer, “Üniversitelerimizin yürütmesini yaptığı bir program. Çok önemli çünkü 5 üniversiteden öğrencilerimiz buraya gelecek, rektörlerimiz, valilerimiz buraya gelecek. İllerimizin en önemli sanayi kuruluşlarını burada öğrencilerimizle bir araya getireceğiz. Hem kendilerini tanıtacaklar hem de meslek başvuruları için de başvuru formlarını alacaklar. Üçüncü konu da hem ilimizin tanıtımı için son derece önemli, hem de mesleğinin zirvesinde olan bazı konuklarımız da burada olacaklar. Çok fazla isim gelecekti ama zaman yönüyle ilgili bir sıkıntıdan dolayı bazı isimler gelemiyorlar. Sonuç olarak çok önemli isimler burada deneyimlerini paylaşacaklar öğrencilerimizle. Rektör yardımcılarımız, vali yardımcılarımız yaklaşık 2 aydır yoğun biçimde çalışma yürütüyorlar. Burada stantlar kurulacak ve gelen misafirlerimiz ağırlanacak, paneller, konuşmacılar olacak. Üniversite öğrencileri ve ilimiz için çok önemli bir etkinlik. Hem savunma sanayisinde hem de bir çok alanda temsilciler yer alacaklar. Bunlarla da iş deneyimi paylaşımı açısından son derece önemli bir programı 27 ve 28'inde gerçekleştirmiş olacağız.” Dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu ise bölgede şu ana kadar yapışmış en büyük etkinliğe hazırlandıklarını vurguladı.

Fuara 251 firmanın kayıt yaptırdığını aktaran Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi, Bandırma Üniversitesi olmak üzere 5 üniversite katılıyor. Bu üniversitelerin rektörleri ve öğrencileri buraya gelecekler ve bu şehirlerden de büyük ve önemli firmalar fuarımıza katılmış olacak.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun