Aktar Baraz'dan vatandaşlara bilye kekik çayı tavsiyesi

Havaların soğuması ve kış mevsiminin gelmesi ile birlikte vatandaşlar hastalıklardan korunmak için bitkisel ürünlere yöneliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren en etkili karışımlardan birisi olan kekik çayı en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Aktar Sedef Baraz, özellikle öksürük şikayeti olanlara bilye kekik çayı tavsiye ettiklerini söyledi.

Aktar Baraz'dan vatandaşlara bilye kekik çayı tavsiyesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış mevsiminin etkisi göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte nezle ve grip gibi üst solunum yolu hastalıkları da artmaya başladı. Hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, alternatif tıp ürünlerinin satıldığı aktarlara yöneliyor.

Vücudu toksinlerinden arındıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren en etkili tohumlardan birisi olan bilye kekik de en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor.  

"Şiddetli öksürüğe iyi gelir"

Kış aylarında hastalıkların daha çabuk atlatılması ve sağlıklı bir kış geçirilmesi için önerilerde bulunan Aktar Sedef Baraz, “Bilye kekik, kekiğin ham halidir. Normalde yemeklerde de kullanılır. Anti inflamatuar iltihap giderici olarak kullanılır. Diş çekimi ve diş etlerine kullanılır. Vücuttan iltihabı atmada etkilidir.  Şiddetli öksürüğe iyi gelir. Vatandaşlar öksürük gibi problemlerle geldiğinde önerdiğimiz bir tohumdur. Kısa sürede etkili olan bu tohum öksürüğün önüne geçiyor. Solunum yolu hastalıklarının kısa sürede tedavi edilmesini sağlar” ifadelerine yer verdi.

Astım, bronşit, nezle ve grip gibi solunum rahatsızlıklarında bilye tohumunun etili olduğunu belirten Baraz, “Yoğun kış dönemlerinde kullanılan bu tohum boğaz ağrısına karşı çok etkilidir. Vatandaşlar kış aylarında bu tohumu gönül rahatlığıyla kullanabilir. Astım, bronşit, nezle ve grip gibi solunum rahatsızlıklarında bilye kekik çok etkilidir” dedi.

Tüm vücudu toksinlerden arındıran ve bağışık sistemini güçlendiren kekiğin kış aylarında daha fazla tüketilmesinde fayda olduğunu belirten aktar  Baraz, “Kekik boğazları yumuşatır ve şiddetli öksürüğün anında geçmesini sağlar. Solunum yolu hastalıklarının kısa sürede tedavi edilmesine yardımcı olur” dedi.

Tohumun kronik öksürüğe iyi geldiğini ve düzenli tüketilirse iyileştirici etkisi olduğunu belirten Baraz, “Bir bardak suya bir tatlı kaşığı demleme usulüyle içilir. Yoğun iltihaplı durumlarda günde iki defa kullanılır ama normal şartlarda günde 1 defa kullanıma uygundur. İlaç kullanmak istemeyen vatandaşlar hem içebilir, hem de gargara şeklinde kullanabilir” ifadelerini kullandı.

Doğukan Vurgun