Trafikte kural ihlaline geçit yok! Evrakları eksik olan sürücüler ekiplerden kaçamadı

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince ticari taksi ve toplu taşıma araçlarına yönelik sigorta, muayene, ruhsat SRC, Psikoteknik,  belediye kartı ve emniyet kemeri denetimi gerçekleştirildi.

Trafikte kural ihlaline geçit yok! Evrakları eksik olan sürücüler ekiplerden kaçamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, trafikte kural ihlaline geçit vermiyor. TalatpaşaAsfaltı'nda ve kentin diğer işlek noktalarında ticari taksi ve toplu taşıma araçlarına yönelik denetim yapan ekipler, kural ihlali yapan sürücüleri kıskıvrak yakaladı.

Toplu taşıma araçları ve ticari taksilere yönelik yapılan denetimlerde araç muayenesini yaptırmayan ve belgeleri eksik olan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Ticari taksi ve toplu taşıma araçlarını tek tek durduran polis ekipleri, muayene, sürücülerin kimlikleri, SRC ve psikoteknik belge gibi çeşitli konularda sorgulama yaptı. Yapılan sorgulamada evrakları eksik olan sürücüler cezadan kaçamadı.

Evrakları tam olan sürücülere teşekkür ederek hayırlı günler dileyen polis ekipleri, denetimden kaçmaya çalışan sürücülere ise geçit vermedi.

Denetimler sırasında SRC ve piskoteknik belgesi olmayan ticari taksi sürücüsüne 637 lira cezai işlem uygulanırken, araç sahibine ise 3 bin 216 lira ceza kesildi.

Öte yandan daha önceki denetimlerde uyarılan ve yapılan sorgulamada aracının muayenesinin eksik olduğu tespit edilen toplu taşıma sürücüsüne ise  888 lira cezai işlem uygulandı.

Belediyeden çalışma şoför kartları olmadığı tespit edilen 3 adet ticari taksi sürüsüne de toplam 5bin 469 TL cezai işlem uygulandı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince toplu taşıma araçlarına yönelik trafik denetimlerinin artarak devam edeceği belirtildi.

Özlem Ceylan