'Muhtarlar, kendi sağlıklarını da ortaya koyarak önemli çalışmalar yürüttü'

Mahalle ve köy muhtarları ile öğlen yemeğinde bir araya gelen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Muhtarların özellikle Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde gece gündüz demeden kimi zaman vefa grupları ile, kimi zaman filyasyon ekipleriyle, kimi zaman ise denetim ekipleriyle çok fedakarca kendi sağlıklarını da ortaya koyarak önemli bir çalışma yürüttüğüne değindi.

'Muhtarlar, kendi sağlıklarını da ortaya koyarak önemli çalışmalar yürüttü'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Kentteki Polis Bahçesi sosyal tesislerinde düzenlenen yemeğe mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Edirne Valiliği ev sahipliğinde, Polis Bahçesi'nde düzenlenen öğle yemeğinde muhtarlarla bir araya gelen Vali Kırbıyık,  tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü tebrik ederek, programa katılımlarından dolayı teşekkür etti.

"Devletle millet arasında köprü olmak çok önemli bir görevdir"

Muhtarlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, "Ülkemizde 2015 yılından bu yana 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır. Demokrasilerde vatandaşlarımızın taleplerini kamu kurum ve kuruluşlara iletilmesi, devletle millet arasında köprü olması çok önemli bir görevdir. Muhtarlarımız da bu görevi icra ediyorlar. Tarihsel açıdan baktığımızda yüz yılı aşkın bir sürede muhtarlarımız bu görevi Cumhuriyet öncesinden başlayıp her geçen gün artan bir önemle sürdürmüşlerdir. İlimizde de gerek mahalle muhtarlarımız gerek köy muhtarlarımız ile birlikte bu devlet ve millet arasında köprü olan bu vazifeyi yerine getiriyoruz. Bu noktada gerek valiliğimiz ve ilgili kamu kurum kuruluşlarımız, vatandaşlarımızın taleplerini en doğru şekilde muhtarlarımızdan öğreniyoruz" ifadelerine yer verdi.

 "Muhtarlık kurumunun vazgeçilmez olduğu salgın sürecinde ortaya çıktı"

Son dönemlerde yaşanan olayların muhtarlık görevinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha hatırlattığını aktaran Vali Kırbıyık, "Yaşadığımız doğal afetler ve salgın süreci öyle tecrübeler gösterdi ki bize muhtarlık kurumunun vazgeçilmez olduğunu ve vatandaş gözündeki itibarını ve yeteneğini bir kez daha ortaya çıkardı. Muhtarlarımız gece gündüz demeden kimi zaman vefa grupları ile kimi zaman filyasyon ekipleriyle kimi zaman denetim ekipleriyle çok fedakarca kendi sağlıklarını da ortaya koyarak önemli bir çalışma yürüttüler. Muhtarlarımız yaşanan sel felaketleri ve doğal afetlerde vatandaşların ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılayan ve yaraları en hızlı sarmaya destek olan kurumlar olmuşlardır. Hepsine teşekkür ederiz. Çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Şehrin geleceğe taşınması için en iyisini ve en doğrusunu yapabilmek adına her zaman muhtarlarımızla bir arada olacağız" şeklinde konuştu.

Düzenlenen öğlen yemeği organizasyonuna katılan muhtarlara günün anısına hediye takdim edildi.

Özlem Ceylan