Teşvik gelecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 'Eğer çalışmalarımız olumlu sonuçlanırsa kırsal kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunmak için Edirne'de Kuşkonmaz üreticiliğini teşvik edeceğiz' dedi.

Teşvik gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en büyük Kuşkonmaz üreticisi olan Nomad Tarım’dan Arman Badur, Osman Dağlı ve İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret ederek, kuşkonmaz üreticiliği hakkında bilgi verdi. Kuşkonmaz üreticiliğinin Edirne için yeni ve büyük gelir kaynağı sağlayacağını belirten Gürkan, “Yapılan istişareler sonucunda Kuşkonmaz üretimi için Karaağaç ikliminin ve toprağının da üretime yatkın olduğunu gördük. Eğer çalışmalarımız olumlu sonuçlanırsa kırsal kalkınmanın sağlanmasına katkıda  bulunmak için Edirne’de Kuşkonmaz üreticiliğini teşvik edeceğiz. En kısa zamanda düzenlenecek sunum toplantısıyla kuşkonmazın alternatif bir gelir kaynağı olduğuna dair tanıtımı çiftçilerimize yapılacak” dedi.

EDİRNE’DE ÜRETİM İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Türkiye’de Kuşkonmaz üretiminin artmasının ihracatı da arttıracağına dikkat çeken Arman Badur ise  “Biz 510 dönüm dikili alanın ürün aldığımız kısmından yılda 250 ton Kuşkonmaz üreterek Türkiye’nin Kuşkonmaz ihtiyacını karşılıyoruz. Her sene üretimimiz % 50 artıyor. Bununla da kalmıyor ürünlerimizi dünya ülkelerine ihraç ediyoruz. Şimdi de tecrübelerimizi Edirne’ye yansıtmak istiyoruz. Edirne Belediyemiz, Kuşkonmaz Üreticileri Derneği ve firmamızın sürekli olarak istişare halinde olacağı bir süreç içine girdik. Edirne’de yapılacak denemelerin ardından kısa sürede üretime geçileceğine inanıyorum. Bu noktada üretimin arttırılması için de firmamız ve derneğimiz olarak çiftçilere sertifikalı eğitimler ve teknik destek vereceğiz. Ayrıca potansiyel üreticilere fide temininin finansmanı için bankalarla ortak program yürüteceğiz” açıklamalarında bulundu.

Haber Merkezi