Tercan, 'Fiyatları Sürekli Yükselten Süpermarketlere, Kayyum Atansın'

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve perakende gıda sektöründen temsilcilerin katıldığı '7.Private Label Zirvesi'nde MHP lideri Devlet Bahçeli'yi hedef göstererek yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Tercan, 'Fiyatları Sürekli Yükselten Süpermarketlere, Kayyum Atansın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye densizce cevap verme cüretinde bulunan Galip Aykaç'ın açıklamalarına yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösteren Tercan,  "Bilsin ki milletimiz kimin ne olduğunu ve ne yaptığını bilir. Vakti geldiğinde gereğini yapmasını da bilir. Haddinizi biliniz. Aykaç, sanıyorum kafan iyiydi fazla kaçırdın… Millet seni de seni gibi keneleri de çok iyi biliyor… Genel Başkanımız temel gıda ürünlerine fahiş zam yapanların yakasından tutacağını söyledi. Yaran var ki gocundun! Galip Aykaç, ahlaksız ve edepsiz hortumcu, piyasa spekülasyonuyla ceplerini dolduran bazı süpermarketlerin kirli oyunlarının Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından ifşa edilmesinden ötürü salyalarını akıtmış" ifadelerine yer verdi.

Yıllardır halkın sırtına kene gibi yapıştıkları vatandaşın kanını emen asalakların, bundan böyle MHP’yi karşılarında bulacağını aktaran Tercan, "Uzunca bir süredir petrol fiyatları düşüşte iken, enflasyonun ateşi düşme eğilimindeyken, döviz kuru yatay seyir izlerken; halkın ihtiyaç duyduğu temel gıda ürünlerine her hafta insafsızca zam yapan haramzadelerin, artık amansız hasmıyız. Fiyatlarla keyfî olarak oynayıp hayat pahalılığını körükleyen, akıllarınca halkı infiale ve kaosa sevk ederek iktidarı düşürme planları yapan, bitip tükenmek bilmeyen kazanma hırslarıyla FİYAT TERÖRÜ yaratan FETÖ yanlısı siyaset ve piyasa simsarlarına aman vermeyeceğiz" dedi.

"Halkın hakkını, haram kâr istiflenmiş kursaklarından çıkaracağız"

Piyasadaki olağan dışı fiyat artışlarının bazı süpermarketlerin ortak hareket ederek halkın ekmeğine uzattıkları haris ve tecavüzcü elleri kıracaklarının altını çizen Tercan,  "Halkın hakkını, haram kâr istiflenmiş kursaklarından çıkaracağız. Kirli ellerini cebimizden çekmeyen, Kırk Haramiler misali her köşe başını tutan, FETÖ’vari çıkar ortaklığı oluşturarak bize tuzak kurmaya yeltenen bazı süpermarketlerin spekülatör sahipleriyle yöneticilerine karşı aziz milletimizi ve Edirne İlimizin güzel insanlarını uyanık olmaya davet ediyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Devletin bu gibi süpermarketlere KAYYUM ataması ve gereği neyse yapması gerektiğini aktaran Tercan, "Haksız kazanç elde eden, Vatandaşımızın cebinde gözü olan, acımasızca fiyatları sürekli zamlandıran, halkımızı mağdur eden, Devletimizi toplum nazarında itibarsızlaştırmak için bizans oyunu oynayan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gitsinde, Hükümet düşsünde Ülke ne olursa olsun zihniyeti taşıyan hangi Süpermarket veya firma olursa olsun gereği yapılmalı, hak ettiği cezaya çarptırılmalı ve Kayyum atanmalı" diyerek sert bir dille tepkisini gösterdi.

"Geçmişte de yerel esnafa sahip çıkma çağrısı yapmıştık"

Geçmişte de zaman zaman yerel esnafa sahip çıkma çağrıları yaptıklarını hatırlatan Tercan, "Bugün de Milletimizi ve Edirne Halkımızı, yerel esnafımıza sahip çıkmaya çağırıyor, Milletimizi para ile terbiye etmeye kalkan bu kokuşmuş zihniyeti boykot etmeye davet ediyoruz" dedi.

Burcu Temel