TED'li öğrenciler ve özel öğrenciler gönüllerince eğlendi

TED Edirne Koleji tarafından 'Elden Ele, Engelsiz Bir Sene' sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 'Kardeşler Turnuvası' organize edildi. Turnuvada bir araya gelen TED'li öğrenciler ve özel öğrenciler gönüllerince eğlendi.

TED'li öğrenciler ve özel öğrenciler gönüllerince eğlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji'nin düzenlediği elden ele engelsiz bir sene projesi kapsamında düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan etkinlikler özel öğrencilerin spor etkinlikleri ile sona erdi.

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'ndaki etkinlikte, TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi ve Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi öğrencileri voleybol maçı yaptı, sandalye kapmaca ve yakantop oyunu oynadı.

TED Edirne Koleji ortaokul öğrencileri tarafından 'Elden Ele, Engelsiz Bir Sene' sloganıyla başlayan etkinliklerin son günü Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda voleybol, sandalye kapmaca ve yakantop gibi çeşitli aktivitelerle sona erdi.

Özel öğrencilerin kıyasıya birbirleriyle yarıştığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Düzenlenen etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, Lise Müdürü Nurdan Bayram, Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Lokman Kızılyar, Beyazay Derneği Edirne Şubesi yönetim kurulu üyeleri  ve hayırsever iş insanları Sibel Yıldırım ve Fatma İriş, okul müdürleri, özel öğrenciler ve TED Edirne Koleji öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program özel çocukların ve TED Edirne Koleji öğrencilerinin karma valeybol maçı ile devam etti. Ardından sandalye kapmaca ve yakantop oyununun oynandığı etkinlikler madalya töreni ve pasta kesimi ile sona erdi.

"Amacımız farkındalık oluşturmaktı"

Etkinlik sonrası konuşan TED Edirne Koleji Lise Müdürü Nurdan Bayram, "Bu yıl ortaokul öğrencilerimizin başlattığı elden ele engelsiz bir sene projesi kapsamında biz de Anadolu lisesi olarak özel çocuklarımızla kardeşler turnuvası yapmak istedik. Öğrencilerimiz de gönüllü olarak bu çalışmayı çok desteklediler. seyirci olarak desteğe gelen öğrencilerin hepsi 12. sınıf öğrencilerimiz. Aslında yoğun bir ders programının içinde olmalarına rağmen çok duyarlı davrandılar. Amacımız hem özel çocuklarımızın güzel vakit geçirmelerini sağlamak hem de bizim çocuklarımıza duyarlılık oluşturmaktı.  Ama gördük ki zaten bizim öğrencilerimiz bu konuda oldukça duyarlı oldu" dedi.

                Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 11 Aralık'ta engelli öğrenciler yararına kermes organize ettiklerini söyleyen TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, bugüne kadar toplanan bağışın özel öğrenciler için harcanacağını aktardı.

TED öğrencilerinin anlamlı projelere imza atmaya devam ettiğini belirten TED Edirne Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Yıldırım, hafta başından bu yana proje etkinlikleri yapıldığını ve bu konuda duyarlılığın artmasına katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

"Kermesle başlamıştık, bugün de Kardeşler Turnuvası düzenledik"

Hafta başı kermesle başladıklarını belirten Yıldırım, "Öğrencilerimiz ile Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi öğrencileri eğlenceli bir etkinlikte bir araya geldi. Katkıda bulunanlara teşekkür ederiz." dedi.

Burcu Temel