TED Edirne Koleji'nde Okula Giriş ve Bursluluk Sınavları Devam Ediyor

93 yıllık tecrübesiyle öğrencilere kaliteli eğitim imkânı sağlayan TED Edirne Koleji, 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı 4.5.6.7.8 ve 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen okula giriş ve bursluluk sınavları devam ediyor.

TED Edirne Koleji'nde Okula Giriş ve Bursluluk Sınavları Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

22 Şubat Pazartesi günü başlayan TED Edirne Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı, bu yıl salgın nedeniyle 5 güne yayılarak ve bireysel olarak gerçekleştiriliyor.  Ayrıca tedbirler kapsamında sınav öncesi öğrencilere hijyen seti ve yedek maske verildi.

Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen sınavda öğrencilere, 15 Türkçe, 15 matematik ve 15 İngilizce sorusundan oluşan toplam 45 soru soruldu.

Kovid-19 salgını tedbirleriyle 5 güne yayılarak gerçekleştirilen okula giriş ve bursluluk sınavlarının güzel bir şekilde devam ettiğini söyleyen TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, okula olan ilgi arttıkça daha fazla gurur duyduklarını ifade etti. Velilerle karşılıklı görüşme yaptıklarını belirten Aydın, öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanması adına tüm imkânların sağlandığını ve kültürel becerileri arttırıcı faaliyetlere de yer verildiğini aktardı.

“Burs imkânı sağlandığını duyunca başvurduk”

Sınava gelirken biraz heyecan biraz da stres yaptığını söyleyen 4’üncü sınıf öğrencilerinden Mehmet Kürşat Sevinç; “TED Koleji’ni hem eğitim olarak hem de büyüklüğü olarak beğeniyorum. Bu okulda okuma imkânım olsun istiyorum. Biz de bu şekilde bir imkân sağlandığını duyunca başvurduk. İnşallah sınavda başarılı olursam buradan mezun olduğumda gelecekte daha iyi noktalara geleceğimi düşünüyorum” dedi.

“TED Koleji’nde okumayı çok isterim”

Sınav için geldiğinde okulu gezme fırsatı da bulduğunu söyleyen İsmail Mert Tutar; “TED Koleji’nde okuyan arkadaşlarım var. Okuldaki imkânları onlardan duyuyorum. Ben de burada okumak için bu sınava girip şansımı denemek istedim. Ben ilerde veteriner olmak istiyorum. Bu okulda okuma imkânım olursa mezun olduktan sonra bu hedefimi gerçekleştirmenin daha kolay olacağını düşünüyorum. İnşallah sınavım güzel geçer” dedi.

Sınava gelirken heyecanlı olduğunu söyleyen öğrencilerden Deniz Önal, TED Koleji’nin güzel bir okul olduğunu ve burada okuma fırsatı için de sınava girip şansını denemek istediğini aktardı.

TED Edirne Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavları 26 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek.

Özlem Ceylan-Burcu Temel