Edirne'de ‘salgına davet' yolculuğu!

Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile toplu taşıma araçlarında koltuk sayısı kadar yolcu taşınabileceği ayakta yolcu sayısının ise en fazla 10 kişi olabileceği açıklanmıştı. Tedbirlerin gevşetilmesinin ardından Edirne'de sanki salgın yokmuş gibi toplu taşımada balık istifi yolculuk pes dedirtti.

Edirne'de ‘salgına davet' yolculuğu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de salgınla mücadele kapsamında şehir içi toplu taşıma araçlarının kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edeceğinin belirtilmesine rağmen, balık istifi gibi yolculuk pes dedirtti.

Edirne’de Koronavirüs salgınında vaka sayılarında görülen artışla birlikte cadde ve sokaklarda oluşan kalabalık görüntülerin yanı sıra toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu sayısının fazla olması da vatandaşları tedirgin ediyor.

Kovid- 19 salgınıyla mücadele devam ederken, sosyal mesafe ve maske kuralına uyum anonsları yapılmasına rağmen toplu taşıma araçlarında salgın tedbirleri unutulduğu görüldü.

Kentte toplu ulaşımın sağlandığı (ETUS) araçlarında yolculuk yapan vatandaşlar ayakta yolcu sayısının fazla olmasından dolayı isyan etti. Vaka sayılarının arttığı bu günlerde bu şekilde yolculuğun riski arttırdığını söyleyen vatandaşlar, araç şoförüne bu durumun önüne geçmek için bir çözüm bulunması gerektiğini öne sürdü.

Özlem Ceylan-Burcu Temel