TED EDİRNE KOLEJİ ÖĞRENCİ VE VELİLERİ, CUMHURİYET COŞKUSUNU KARDEŞ OKULLARI İLE YAŞADI

TED Edirne Koleji'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü büyük coşkuyla kutlandı. Kolej öğrencileri ve velileri sosyal sorumluluk projeleri çerçevesindeki ‘İyilik Treni' ile bu yıl kardeş okul olarak belirlenen Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu öğrencileriyle yapılan canlı bağlantıda Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşadı.

TED EDİRNE KOLEJİ ÖĞRENCİ VE VELİLERİ, CUMHURİYET COŞKUSUNU KARDEŞ OKULLARI İLE YAŞADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin yayılması için çıkılanbuyolda kardeş okul öğrencileri ile canlı bağlantıda bir araya gelen TED Edirne Koleji öğrenci ve velileri, Cumhuriyet Coşkusunu hep birlikte yaşadı.

TED Edirne Koleji’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen program,Okulun bahçesinde bando takımı ile öğrenci ve velilerinkarşılanması ile başladı.Ardından konferans salonundaki kutlamalara geçildi.

TED Edirne Koleji’nde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, öğrencilerin sunum ve gösterileri ile devam etti.

TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

“Türk Eğitim Derneği ailesi olarak cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz”

Cumhuriyetin ilanının 99'uncu yılının kutlandığı bugünün en mutlu ve en onurlu gün olduğunu söyleyen TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin,“Atamızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti korumanın ve yaşatmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha hissettiğimiz bu bayram gününde öncelikle şunu belirtmek isterim ki TED Edirne ailesi olarak Cumhuriyet değerlerinden ödün vermeden ilerliyor, yetiştirdiğimiz Atatürkçü gençlerle gurur duyuyoruz. Atatürk Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yaptığı ilk konuşmada şöyle diyor: Efendiler asırlardan beri doğuda haksızlığa, zulme uğramış milletimiz; Türk milleti, gerçekte soydan sahip bulunduğu yüksek kabiliyetlerden yoksun zannediliyordu. Son yıllarda milletimizin fiili olarak gösterdiği kabiliyet ve kavrayış kendi hakkında kötü düşünenlerin gerçeği görmekten uzak, görünüşe aldanan insanlar olduğunu pek güzel ispat etti. Cumhuriyetle beraber devletimiz dünya devletleri arasında tuttuğu yere layık olduğunu eserleriyle ispat edecektir. Başöğretmenimizin bu sözlerinden aldığımız güç ve ona inancımızla;  okullarımızda laik, demokratik, çağdaş ve Atatürkçü gençler olarak yetişen yüzlerce öğrencimiz, bize güvenen ailelerimiz, gururumuz ve işine tutkuyla bağlı öğretmenlerimizle hep beraber 99 yıllık Cumhuriyet tarihinin 94 yılına tanık olan büyük Türk Eğitim Derneği ailesi olarak cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Ata’mızın izinde, aklın ve bilimin ışığında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi

TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin’in konuşmanın ardından okul korosu sahneye çıktı. Öğrencilerin gösterileri tam not alırken, veliler bu anları telefonlarına kaydetti.

Okul korosunun ardından sosyal sorumluluk projeleri ile gelenekselleşen “İyilik Treni” için bu yıl belirlenen Iğdır’ın Aralık İlçesindeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu’na canlı bağlantı yapıldı.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen “İyilik Treni” için bu yıl kardeş okul olarak belirlenen Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu ile TED Edirne Koleji öğrenci ve velileri, canlı bağlantıda Cumhuriyet Coşkusu yaşadı.

TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba’nın aracılığı ile 20 yıl sonra yenideneğitim-öğretime başlanan okuldaki öğrenciler, hazırladıkları Cumhuriyet temalı çalışmalarını öğretmenleri eşliğinde canlı bağlantıda sunma imkânı buldu.

Canlı bağlantı sonrası sahneye çıkan ortaokul öğrencilerinden Melih Sağlamcı “CUMHURİYET” adlı Şiir okudu. Ayrıca halk oyunları gösterisi ile ilkokul jimnastik ve step ekibinin gösterisi de büyük alkış topladı.

Öğrencilerin Müzeyyen Senar, Selahattin Pınar gibi isimlerin karakterlerini canlandırması sırasında ise duygu dolu anlar yaşandı.

TED Edirne Koleji konferans salonunda düzenlenen program, tüm öğrenci ve velilerin ellerinde Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı’nıokumasının ardından sona erdi.

Özlem Ceylan