TED Edirne Koleji'nin 'Edirne' temalı şiir yarışması sonuçlandı

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılına özel olarak TED Edirne Koleji tarafından düzenlenen şiir yarışmasında kazananlar belli oldu.

TED Edirne Koleji'nin 'Edirne' temalı şiir yarışması sonuçlandı

‘Edirne'nin tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliklerini’ teması ile gerçekleştirilen yarışmanın sonuçları açıklandı. Edirne Emel Özgür Subaşıay MTAL'den Ecenur Öztürk "Yirmi İki" isimli şiiriyle 1’inci, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Kerem Vapur "Sana Gönül Verenler" isimli şiiriyle 2’inci, 1. Murat Anadolu Lisesinden Mert Şahin "Benim Adım Edirne" isimli şiiriyle 3’üncü oldu.

TED Edirne Koleji tarafından Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına özel "Edirne" temalı şiir yarışması düzenlendi. Yarışmanın konusu, ‘Edirne'nin tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliklerini’ olarak belirlendi.

Yarışmaya Edirne Merkez’de resmi ve özel olarak öğrenim gören lise öğrencileri katıldı. TED Edirne Koleji tarafından gerçekleştirilecek yarışmanın konusu ise ‘Edirne'nin tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliklerini’ olarak belirlendi. TED Edirne Koleji’nde düzenlenen ödül töreniyle dereceye girenlere ödülleri taktim edildi.

TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Nurdan Bayram Yarışmayı Edirne’de yaşayan lise öğrencilerinin kültür, sanat alanlarındaki entelektüel birikimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyleyen TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Nurdan Bayram, şiirin insanların duygu ve düşüncelerini dil aracılığıyla, estetik bir şekilde ifade edebilme yöntemi olduğunu aktardı.

Edirne’nin birçok şair ve yazarın eserlerinde yer aldığını vurgulayan Bayram, “Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutladığımız bu yıl, istedik ki TED Edirne Koleji olarak önemli bir tarihe sahip olan güzel Edirne’mizdeki liselerde öğrenim gören öğrencilerimiz yaşadıkları şehrin farkına varsınlar. Farklı inanç, kültür ve geleneklere sahip farklı milletlerin bir arada hoşgörü ve saygı ile yaşadıkları şehrimize ait kendi gözlem ve duygularını dizelere döksünler.” İfadelerini kullandı.

Yarışmaya birçok farklı okuldan öğrencilerin katıldığına dikkat çeken Bayram, Edirne’yi kendilerine ait bakış açılarıyla anlatan birbirinden güzel şiirleri okumaktan çok keyif aldıklarını belirtti.

Yarışmaya katılan öğrencilere seslenen Bayram, “Bu yarışmaya katılan sevgili gençler, sizleri şiir yazmayı denediğiniz, çevrenize farklı bir gözle bakıp, duygu ve düşüncelerinizi ifade edebildiğiniz, yarışmaya katılabilecek öz güvene sahip olduğunuz için her birinizi tüm kalbimle kutluyor, çabalarınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum.” Diye konuştu. Haber merkezi