TED Edirne Koleji'nde 'Hour Of Code' etkinlikleri gerçekleştirildi

TED Edirne Koleji'nde 'Hour Of Code' etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve velilerin katıldığı etkinlik bir hafta boyunca devam etti. Yapay zekanın da kullanıldığı etkinlikte öğrenciler hem eğlendi hem de kod yazılımını öğrendi.

TED Edirne Koleji'nde 'Hour Of Code' etkinlikleri gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji’nde ‘Hour Of Code’ etkinliği gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca devam eden etkinlikler kapsamında öğrenciler Binary (ikili kod sistemi) bileklikleri tasarladı, yapay zeka, derin öğrenme ve görüntü işleme kavramlarından faydalanarak oyun kodları yazdı, atölyelerde robot ve drone üreterek kod yazdı, TED Edirne Koleji Kampüsü’nün içerisine gizlenmiş karekodlar aracılığı ile ulaştıkları bilişim teknolojileri sorularını tek tek cevaplayarak ödüle ulaşmayı başardılar.

Hour Of Code etkinlikleri kapsamında TED Edirne Koleji’nde çeşitli uygulamalar gerçekleştirildi. Öğrenciler hem eğlendi hem de kod yazılımını öğrendi. Eğlenceli vakit geçiren öğrenciler ürettikleri robot ve dronlara kod yazarak komut verdi. Yapay zekadan da faydalanan öğrenciler görüntü işleme kavramlarında uygulamalı bir şekilde öğrenme fırsatı yakaladı. Son olarak TED Edirne Koleji Kampüsü’nün içerisine gizlenen çeşitli karekodları bularak bilişim teknolojileri sorularını yanıtladı. Öğrenciler doğru cevaplar doğrultusunda izledikleri yol ile hazırlanan ödüle ulaşmayı başardı.

Etkinliğe velilerde katıldı. Eğlenceli kodlama etkinlikleriyle birlikte öğrenciler keyifli bir hafta geçirdi.

Haber Merkezi