'TATİLE ÇIKACAKLAR ARAÇ BAKIMINI İHMAL ETMEMELİ'

Kurban Bayramı dolayısıyla uygulanacak 9 günlük tatili fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar, planlarını ve hazırlıklarını yaptı. Yolculuk öncesi araç bakımlarını yaptırmak isteyenler soluğu sanayide alıyor. Araç bakım ustaları uzun yola çıkmadan önce mutlaka araç bakımlarının yaptırılması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

 'TATİLE ÇIKACAKLAR ARAÇ BAKIMINI İHMAL ETMEMELİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı geldi çattı. Bayramı sevdikleriyle birlikte ya da tatilde geçirmek isteyen vatandaşlar planlarını ve hazırlıklarını tamamladı. Uzun yola çıkacak olan vatandaşlar araç bakımları için sanayinin yolunu tuttu.  Sanayide 26 yıldır araç tamir ustası olan İsmail Kutlu, Kurban Bayramı dolayısıyla uzun yola çıkacak olan vatandaşların araç bakımlarını yaptırmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Sanayide yoğunluk oluşturan vatandaşlar çıkacakları uzun yolda her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için araçlarının bakımlarını eksiksiz olarak yaptırıyor.

Araç kontrol ve bakım işleminin 30-40 kalemde gerçekleştirdiklerini söyleyen Kutlu,  “Uzun yol bakım için ilk başta yağ, soğutma suyu, şanzıman yağı ve özellikle fren balataları gibi ana kalemler üzerinde bakımları gerçekleştiriyoruz. Tabi biz bu bakımları yaparken araçların ön takımları da kontrol ediyoruz. Yani yolda giderken bir olumsuzlukla karşılaşmasınlar mağdur olmasınlar diye tüm kontrolleri yapmaya çalışıyoruz. Araç kontrollerini toplamda otuz ila kırk kalemde gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Periyodik bakımlar ihmal edilmemeli”

                Vatandaşların sadece uzun yola çıkmadan önce bakımlarını yaptırdıklarını dile getiren Kutlu, bunun yanlış olduğunu ve vatandaşların bakımlarını aksatmadan her zaman yaptırması gerektiğini ifade etti.

Araçların kış aylarına ve yaz aylarına girerken 6 aylık bakımlarını periyodik olarak yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Kutlu, müşteriler ancak yağ değişim kilometresi gelince bakım yaptırdıklarına dikkat çekti.

                Araç bakımlarının zamanında yaptırılmasının olası büyük masraflardan sakınmanın bir yöntemi olduğunu söyleyenKutlu, “Bakımlar zamanında olmayınca ön takım olsun, motor olsun, daha büyük masraflar oluyor çıkabilir. Bakım yaptırmayınca ara arızalar büyüyor bu da müşteriye toplu olarak ve büyük bir masraf çıkarıyor. Böyle olunca da öderken de biraz zorlanıyor. Altı ayda ve sürekli bakıma gelecek olan bir müşteri en azından kademeli olarak araçlarını yaptığı zaman hem arıza adetleri de daha az olur hem de bakımları daha sağlıklı yapılabilir” ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel