TASİŞ'te İzdiham Yaşandı

Edirne Tasfiye İşletme Müdürlüğü (TASİŞ) perakende satış mağazası yaklaşık iki hafta aradan sonra yeniden hizmete girdi. Teknoloji ürünlerinden giyime kadar çok çeşitli eşyaların satışı yapıldığı TASİŞ'in önünde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

TASİŞ'te İzdiham Yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Tasfiye İşletme TASİŞ Müdürü Salih Şimşek, sınır kapılarında yakalanan kaçak eşyaların satışının yapıldığı TASİŞ’te ürünlerin piyasa fiyatlarına göre yüzde 25, yüzde 40 gibi düşük fiyat verildiğini söyledi.

“Her Gün Açık”

Şimşek, “Belli günlerde eşya takviyeleri yapılarak, bu ürünleri en uygun fiyata tüketiciye sunmak. Gelen vatandaşlarımız bundan faydalanabiliyorlar. Televizyondan ayakkabıya, oltadan bisiklete, halıdan eşarba kadar her türlü ürün mevcut. Gümrükte kalan malların hem değerlendirmesini yapıyoruz, hem de devlete katkı sağlıyoruz. Burada satışı yapılmış ürünler direk olarak hazineye kaydı yapılıyor. Fiyat belirlemesini burada kurduğumuz bir komisyon tarafından yapılıyor. Piyasa fiyatlarına göre yüzde 25, yüzde 40 gibi düşük fiyat veriliyor” diye konuştu.

Şimşek, gümrük kanunlarınca devlet malı haline gelmiş ürünlerin satışını yaptıklarını belirterek, hem gümrükte kalan malların değerlendirilmesini yaptıklarını hem de devlet ekonomisine katkı sağlandıklarını vurguladı.

İpek Deniz