Tarhana biberinin fiyatı düşmeye başladı

Pazarlarda kış hazırlıkları başlarken sofraların vazgeçilmezi tarhana çorbasının yapımında kullanılan ‘tarhanalık biber' fiyatları düşmeye başladı.

Tarhana biberinin fiyatı düşmeye başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz sebze ve meyvelerini kışın da kullanmak isteyen vatandaşlar, kurutma, konserve ve turşu yapmak için pazarın yolunu tutuyor. Kentte Pazartesi günleri kurulan pazarda kışlık alışveriş telaşı yaşayan vatandaşlar esnafın da yüzünü güldürdü.

Edirne’de her hafta Pazartesi günleri kurulan meyve sebze pazarında tarhana yapımında kullanılan biberin fiyatının düşmesi vatandaşı sevindirdi. Kışlık hazırlıklarını yapan vatandaşlar salça ve tarhana yapmak için kırmızı bibere yoğun ilgi gösteriyor. Yaklaşan kış mevsimi öncesi hazırlıklara başlayan vatandaşlardan kimisi kilolarca kimisi ise kasalarla alıyor.

Kışlık hazırlıklarını yapmaya başlayan vatandaşlar salça ve tarhana için çeşitli sebzelere ilgi gösteriyor. Vatandaşlar fiyatı 15 lira birden düşen bibere yoğun ilgi gösterdi. Kilogramı 15 liradan satılan biber salça, tarhana ve turşu gibi ürünlerin yapımında kullanılıyor.

Sezon başı 20-25 liraya satılan tarhana biberinin kilosu 10-15 liraya kadar düştü.

İpek Esma Çeşme