TAPDK ruhsatı yenilemede son tarih 31 mart

2023 yılında uygulanacak olan tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış ruhsatını yenilemede son tarih 31 Mart. Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, oda üyelerine çağrıda bulunarak harç bedellerinin yatırılmasının önemini anlattı.

TAPDK ruhsatı yenilemede son tarih 31 mart
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içkiler satış ve ticaretinde 2023 yılında uygulanacak belge ücretleri açıklandı. Edirne Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, 2023 yılında uygulanacak olan tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgesi ve belge süre uzatım bedellerinin bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenerek, Resmî Gazetede yayımlandığını açıkladı.

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, 2023 yılı için ödenecek olan tütün, alkol ve nargile satış ruhsatlarının ücret bedellerinin belirlendiğini ruhsat yenileme süresi için son tarihin 31 Mart 2023 tarihinde sona ereceğini dile getirdi.

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, üyelere çağrıda bulunarak ruhsat yenilemede son tarihin 31 Mart olduğunu ifade etti.

Yaşagör, “TAPDK’nın satışla ilgili harç bedellerinin yatırılmasının son günü 31 Mart olarak belirlendi. Üyelerimiz 30 Mart’a kadar olan mesai saatleri içerisinde TAPDK ruhsatlarını odamıza getirdiği takdirde, bankadaki işlemleri ve Tarım İl Müdürlüğü işlemlerini biz yakın bir şekilde takip edip kendilerinin tekrar ruhsatlarını almalarını sağlıyoruz. Son günlere kalmadan TAPDK diye adlandırdığımız ruhsatların odamıza getirilip şehir merkezlerinde tütün için bin 482, köy yerlerinde 356 lira olarak ruhsat için ziraat bankasına para yatırılması lazım.  Odamızdaki üyelere bu konu hakkında yardımcı oluyoruz. 31 Mart tarihine kadar bir ödeme sağlanmazsa iptal oluyor, yeniden müracaat edilmesi gerekiyor. Alkol satanlar kesinlikle iptale düşürmemeli, eğitim kurumlarına 100 metre mesafe kuralı var. Eğer eğitim kurumlarına 100 metre mesafesi içerisinde kalanlar ruhsatları iptale düştüyse yeniden çıkarmaları mümkün değil. Üyelerimiz bu konuda dikkat etmeliler.” Şeklinde konuştu.

Özlem Ceylan