Su borusu patladı, cadde ve sokaklar göle döndü

Edirne'de Yancıkçışahin Mahallesinde su borusunun patlaması nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Su saatlerce boşa akarak Atatürk Bulvarında trafiği olumsuz etkiledi.

Su borusu patladı, cadde ve sokaklar göle döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yancıkçışahin Mahallesinde pazartesi günü patlayan borudan sızan su cadde ve sokaklarda su birikintisine neden oldu. Su birikintisi nedeniyle vatandaşlar kaldırımda yürümekte zorlandı. Ayrıca Atatürk Bulvarı üzerinde seyreden araçlarda trafikte ilerlemekte zorlandı.

Kızak Heykeli mevkine su sağlayan boruna meydana gelen patlak nedeniyle Yancıkçışahin Mahallesinde bulunan cadde ve sokaklar göle döndü. Vatandaşlar su birikintileri nedeniyle yürümekte zorlandı.

Gece saatlerinde meydana gelen su patlağı saatler boyunca tamir edilmedi. Kaldırımların üzerine çıkan su hayatı da olumsuz etkiledi. Atatürk Bulvarına kadar akan su nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Mahalle sakinleri yaşanan patlak nedeniyle Edirne Belediyesini eleştirdi.

Mahalle sakini Haluk Sevinç, Edirne’de susuzluk yaşandığını ve patlak nedeniyle saatlerdir suların boşa aktığını söyledi.

Şehrin her tarafında patlaklar olduğunu vurgulayan Sevinç, “Yazık günah. Akşamdan beri su boşa akıyor.” Dedi.

Mahalle sakini Hatice Erdoğdu ise su borusunun bir an önce tabir edilmesi gerektiğini söyledi.

Yetkililere seslenen Erdoğdu, “Su sıkıntısı yaşadığımız bu günlerde suyun saatlerce boşa akması kabul edilemez. Mahallemizde ya su kesintisi oluyor ya da su borusu patlıyor. Bizler bunu mu hak ediyoruz. Su probleminin bir an önce çözülmesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu. 

İpek Esma Çeşme