Soylu Bombalı Saldırı Olayının Faillerinin Yakalandığını Açıkladı

AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nisan ayında Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına terör saldırısı düzenleyen MLKP üyesi zanlıların yakalandığını söyledi.

Soylu Bombalı Saldırı Olayının Faillerinin Yakalandığını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zanlıların yakalanma anını sosyal medya hesabından da paylaşan Bakan Soylu, terör saldırısı düzenleyen MLKP üyesi zanlıların isimlerini de yaptığı açıklamada duyurdu.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı’ndapartililerle bir araya geldi. Partililer tarafından ilgiyle karşılanan Bakan Soylu, burada önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Milletvekili Fatma Aksal ve partililer tarafından karşılanan Bakan Soylu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduktan sonra partililere seslendi.

Programda konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ağırlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

"İçişleri bakanımızın Edirne'ye gelmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz"

Ülkenin bekası, vatanın bütünlüğü,milletin asayişi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde tüm kadrolarıyla cansiperane şekilde emek veren, gecesini gündüzüne katıp daha büyük ve daha güçlü Türkiye yolunda tüm engellerin tek tek aşılmasına katkıları büyük olan  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Edirne'ye gelmesinden mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan İba,"Bir gün Karadeniz'in dağlarında,  bir gün Güney Doğu Sınırlarımızda, bir gün yangın yerinde başka bir gün, bir başka afet bölgesinde...Kısacası Vatan toprağımızın her karışında, yorulmak bilmeyen dirayeti ve kararlılığı ile fiilen halkın yanında olan Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Bakan Soylu'nun tüm ekibi ile cansiperane şekilde çalıştığına değinen Başkan İba, AK Parti Edirne ailesi olarak 2023 hedefleri için gece gündüz demeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizgisinde her gün bir öncekinden daha çok ve daha hızlı koşacaklarının sözünü verdiklerini ifade etti.

Eski Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 61. yılı olduğuna  değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Menderes ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle andıklarını aktardı.

AK Parti Edirne İl Başkanlığındaki teşkilat buluşmasında partililere hitap eden Bakan Soylu, servis aracına yönelik yapılan saldırının ardından faillerin yakalanması için çalışma başlatıldığını söyledi.

''Peruk da taksanız, sahte kimlik de çıkarsanız, kaçamazsınız"

20 Nisan'da  Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına terör saldırısı düzenlediği iddia edilen MLKP üyesi zanlıların yakalandığını açıkladı.

''Peruk da taksanız, sahte kimlik de çıkarsanız, kaçamazsınız, Türk Polisi Yakalar'' diyenBakan Soylu,'Şehit İnfaz ve Ceza Koruma Memuru Cengiz Yiğit’in kanının yerde kalmadığının altını çizdi.

Saldırıların failleri olan MLKP FESK hücresi 2'si kadın, 1'i erkek örgüt mensubunun kıskıvrak yakalandığını ifade eden Bakan Soylu, “ Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir'deki çalışmalarda İzmir Emniyeti'nce yapılan operasyonla Dikili'de yakalandı” Dedi.

Operasyona dair detayları da Edirne'de yaptığı açıklamada paylaşan Bakan Soylu, “Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koymuş olduğu bütün başarı ile beraber bir eylemi gerçekleştiren Seda Baykan MLKP terör örgütü üyesi 2 Dilek Aksu,eylemi gerçekleştiren 3 buna kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskan emniyet istihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmişlerdir. Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

"Samanlıkta iğne arar gibi bir çalışma oldu"

Bunu yapanın MLKP terör örgütü olduğunu vurgulayan Bakan Soylu,"Bu MLKP terör örgütü zor bir örgüttür. Tam bir yıl boyunca bir evde iki kardeş gibi kendilerini tesettürlü, sabahtan akşama kadar Kur'an-ı Kerim'le uğraşan insanlar olarak etrafına tanıtan ve bu hain terör eylemini gerçekleştirmek için bizim 'hücre' dediğimiz bir yapılanma içerisinde bulunan iki kadın bu eylemi gerçekleştirdiler.Ben o tarihten itibaren bu işle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğümüzde ve Bakanlığımızda özel bir ekip kurulmasını, bu çocuğumuzun kanının yerde kalmaması ve terör örgütüne haddinin bildirilmesinin lazım geldiğini düşünerek neredeyse her gün hem Emniyet Genel Müdürümüz hem İstihbarat Başkanımıza 'Bu işi bulmamız lazım.' diyerek ortaya hakikaten önemli bir çalışma. Samanlıkta iğne arar gibi bir çalışma"şeklinde konuştu.

"On binlerce saat kamera görüntüleri izlendi"

Olayla ilgili on binlerce saat kamera görüntüsü izlediklerinin altını çizen Bakan Soylu, "Allah çalışanın yardımcısı olur. Bundan kısa bir süre önce bizim kanallarımızın içerisine düştüler. O günden beri de takip ediyoruz. Bu çocuğumuzu şehit eden, bu evladımızı bu kahramanımızı şehit eden çoluk çocuğuna nafakasını getirmek için sabahın erken saatinde işine gitmek için arkadaşlarıyla beraber servis içerisinde bulunan, bu MLKP terör örgütü üyesinin ki bütün yakalama görüntüleri de var. Basına vereceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

AK Parti Heyeti ve vatandaşlarla fotoğraf çektiren Bakan Soylu, AK Parti’nin ardından önce MHP Edirne İl Başkanlığını ve Ülkü Ocaklarını ziyaret etti.

Özlem Ceylan