ÇOCUKLARLA BİRLİKTE KIRMIZI ÇİZGİ ÇEKEN BAKAN SOYLU, YAYA GEÇİDİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Edirne'de ilkokul öğrencileri ile birlikte ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' etkinliğine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eski Cami Kavşağı'nda bulunan yaya geçidinde kırmızı çizgi çekerek yay geçidinin önemine dikkat çekti.

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE KIRMIZI ÇİZGİ ÇEKEN BAKAN SOYLU, YAYA GEÇİDİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Cami Kavşağı'nda çocuklarla bir araya gelen Bakan Soylu ve beraberindeki heyet, ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ uygulaması yaptı.  Öğrencilere trafik kuralları ile ilgili sorular yönelten Bakan Soylu, doğru cevaplar karşısında öğrencileri alkışladı.

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eski Cami kavşağında gerçekleştirilen ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ etkinliğine katıldı.

Geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ Projesi Edirne'de de başarıyla uygulanıyor.

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen proje çerçevesinde ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanmış ve sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajı verilmişti.Trafik kurallarının içselleştirilmesi ve kurallara uyulması açısından oldukça önem taşıyan ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ Projesi hem yayalar hem de sürücüler açısından hayatı kolaylaştırıyor.

Kırmızı çizgi uygulamasının ardından öğrenciler "Yayalar kırmızı çizgimiz" diyerek Bakan Soylu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vatandaşların öz çekim talebini de kırmayan Bakan Soylu, beraberindeki heyet ile birlikte Selimiye Camii'nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Programa İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Edirne Valisi Vali H. Kürşat Kırbıyık, TBMM Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, AFAD İl Müdürü Ali Altındal, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, MHP İl Başkanı Zakir Tercan, kaymakamlar katıldı.

Özlem Ceylan