Sosyal medya fenomenlerinden Edirne'nin tanıtımına katkı

Şehirlerdeki kültürel ve gastromoni turizmini tanıtmak için Kültür Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Gezen' projesi kapsamında Edirne'ye gelen sosyal medya fenomenleri, kent tanıtımına katkı sağlıyor.

Sosyal medya fenomenlerinden Edirne'nin tanıtımına katkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’ye gelen fenomenler, ilk olarak Bulgar Kilisesi'ni ziyaret edip incelemelerde bulundu. Daha sonra ise Tarihi Alipaşa Çarşını ziyaret eden fenomenler, hayranlığını gizleyemedi.

Kültür Turizm Bakanlığı tarafından şehirlerin tanıtımlarına katkı sağlamak için haata geçirilen “Gezsen” projesi ile binlerce takipçiye sahip Influecer (Sosyal Medya) fenomenleri Trakya bölgesini gezmek için harekete geçti. Gezdikleri şehirlerde kentin kültürel ve gastronomi turizmi hakkında bilgi alıp ve yöresel lezzetleri tadan fenomenler Edirne’de renkli görüntülerle karşılandı.

                Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, kente gelen sosyal medya fenomenlerini çalgı eşliğinde yöresel lezzet Tava Ciğer ile karşıladı. İlk defa tava ciğerin tadına bakan fenomenler, meşhur lezzete hayran kaldı.

Fenomenlere Tava Ciğer Marşı ile karşılama

Tava ciğer ve türküsü ile fenomenleri karşılayan Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar,“Kentimizi ziyarete Türkiye’nin en ünlü fenomenleri geldi. Turizm Bakanlığımızın bünyesinde hayata geçirilen proje kapsamında bizlerde Tarihi Alipaşa Çarşı’sında fenomenlere tarihi tava ciğer türküsü eşliğinde tava ciğer ikram ettik. Tava ciğerin yanında dünyanın en tatlı acısı Karaağaç biberini de tattırdık. Bizim için çok gurur verici çünkü, hakikatten Türkiye2nin en ünlü fenomenleri burada 2 gün boyunca hem tarihi yerleri gezecekler hem de şehrin yöresel lezzetlerini tadıp şehrimizi tanıtacaklar. Belki yüz milyonları erişeceğiz. O yüzden şehrimiz için çok güzel bir etkinlik oldu kendilerine teşekkür ediyoruz.”Şeklinde konuştu.

                Edirne’ye ilk defa geldiğini belirten sosyal medya fenomeni Adem Barış,  “Edirne’ye daha önce gelmedim. Gelir gelmez de tarihi çarşıya gelip ciğeri tattık. Daha önce tava ciğerde yememiştim. İnanılmaz lezzetli, bir tepsi falan arkadaşımız yedi sanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

                Sosyal medya fenomeni Adem Aksoy, Edirne’de gördükleri tarihi yapıların kendisini inanılmaz etkilediğini belirtti.

Burcu Temel