Gazeteci Berk Söylemez'in adı yaşatılacak

Edirne Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıda 8 gündem içi, 2 gündem dışı olmak üzere toplam 10 madde görüşüldü.Toplantının en önemli maddelerinden birisi de geçirdiği trafik kazası sonucuhayatını kaybeden Edirne Haber Yazı İşleri eski Müdürü Berk Söylemez'in adının, evinin bulunduğu sokağa verilmesi kararı oldu.

Gazeteci Berk Söylemez'in adı yaşatılacak

Edirne Belediye Meclisi, EkimAyı toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında,

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Ankara’da TBMM'nin yeni yasama yılı için açılışına saatler kala, İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde yaşanan bombalı saldırı kınandı.

Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Taksicilerin kullandıkları araçların yaşı ile ilgili sürenin uzatılması talebi görüşülerek 30 Haziran 2024 tarihi oy birliği ile kabul edildi.

Söylemez’in adı yaşatılacak

Toplantıda Gazeteci Berk Söylemez'in adının evinin bulunduğu sokağa verilmesi için sunulan öneri oy birliği ile Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonuna gönderilmesine karar verildi.Gündemin 8. maddesinde Gazeteci Berk Söylemez'in adının uygun görülen bir cadde veya sokağa verilmesi görüşüldü.  Söylemez'in adının evinin bulunduğu sokakta yaşatılması ile ilgili hazırlanan rapor komisyona havale edildi.

Gündemin 8. maddesinde hem bir üzüntü hem de bir vefa olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Arkadaşlar komisyonda değerlendirecek. Eğer oturduğu sokağın adını değiştirebiliyorsak Kasım ayı meclis toplantısında gündeme alarak Berk Söylemez'in adının yaşatılması konusunda böyle bir çalışma planladık" dedi.

Gazeteci Berk Söylemez'e bir kez daha Allah'tan rahmet ailesine sabırlar dileyen AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Çapoğlu,"Evlerinin bulunduğu sokağın 2 nolu sokak olduğunu öğrendik. Bunu biz de öneriyoruz. Komisyona göndermeye gerek kalmadan onaylayabiliriz. 3'te 2 çoğunlukla sokağın ismini değiştirebiliyoruz. O çoğunluğun olacağını tahmin ediyorum" dedi.

Başkan Gürkan, konunun komisyona havalesinin daha uygun olacağını belirterek oylamaya sundu. Gazeteci Berk Söylemez'in adının yaşatılması oy birliği ile kabul edildi.

ETUS’lara yeni düzenleme

Gündem içi ve gündem dışı olmak üzere toplam10 maddeden oluşan meclis toplantısında ayrıca, ETUS gelir havuzuna geçilmesi hükmünün değiştirilerek, gelirin yönetimin belirlediği şekilde güzergâh ve taşıdığı binişlere göre dağıtılması kararı görüşülerek oy çokluğu ile ulaşım komisyonuna havale edildi.Filiz Gencan Akın, Ergun Dönmez ve Emine Kahyalar'ın görüş bildirmek üzere meclis salonunda dışarıya alınmasının ardından oturuma 20 dakika ara verildi.

Hazırlanan komisyon kararı hakkında bilgi verildi. Kararı okuyan Belediye Başkan YardımcısıSelçuk Çakır, "Genel gelir havuzunun kaldırılmasının tüm ETUS esnafının oylayarak kabul ettiğinin bilindiğibelirtilen komisyon raporuna göre, yeni düzenleme ile yeni sözleşme yapılması eskisinin geçersiz olması, aracı olmayan ya da eski olanlarla ilgili bazı düzenlemeler getirilmiştir. Bu da yine araç sayısının artması yönünde etki edecektir. Genel olarak taslağın bunları içerdiği görülüyor. Umuyoruz. Oy birliği ile kabul edilecek bir uygulama olduğuna inanıyorum" ifadelerineyer verdi.

Toplantıda söz alan AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Çapoğlu, ETUS'larla ilgili araç ve sefer sayısının artması açısından bu kararın güzel olduğunu söyledi.

Söz konusu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Özlem Ceylan