Son iki haftada 81 düzensiz göçmen kaçakçısı yakalandı

Edirne'de son 2 hafta içerisinde 81 düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Organizatörlerin 52'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son iki haftada 81 düzensiz göçmen kaçakçısı yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde son iki hafta içerisinde yapılan faaliyetler neticesinde 81 düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörü, 64 insan kaçakçılığında kullanıldığı ön görülen araç, 2 bin 715 düzensiz göçmen yakalandı.

Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Organizatörler hakkında yapılan adli işlemlerin ardından 52 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaçakçılık olayında kullanılan cep telefonu ile üzerlerinde bulunan ve organizatörlükten elde ettikleri değerlendirilen para ve kaçakçılık olayında kullandıkları 64 araca ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla el konuldu.

Ayrıca kaçakçılık olayında kullanılan araçlara Trafik Jandarması tarafından 260 bin 096 TL idari para cezası uygulanarak araçlar otoparka çekildi.

Yapılan açıklamada ise “Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, ilimizde asayiş ortamının sağlanması ve yasadışı Göçmen Kaçakçılığına organizatörlük yapan, insanları kandırarak dolandıran kişi veya kişilerin yakalanarak adli makamlara teslim edilmesini sağlamak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” İfadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi