Sokak Sağlıklaştırma Projeleri kent turizmine katkı sağlayacak

Deveci Han Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde k sokak sağlıklaştırma projeleri ile kapsamlı bir çalışma yapılacağını söyledi.

Sokak Sağlıklaştırma Projeleri kent turizmine katkı sağlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği Ocak ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantıda, 2023 yılı yatırım programında 441 projeden 215 tanesi bitirildiği, 145’inin devam ettiği, 73 projenin ihale ve proje aşamasında olduğu 8 projenin ise tasfiye edildiği belirtildi.

Toplantıda kentte hayata geçirilecek projeler ve yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Vali Sezer, en çok turist ağırlayan Edirne'de hem tarihi Kaleiçi semti hem de en kalabalık noktalardan birisi olan Saraçlar Caddesi'nde kente yakışacak çalışmalar yapılacağını aktardı.

"Bakanlık tarafından yatırım programına alındı"

Özellikle tarihi alanlarda Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde yapılacak sokak sağlıklaştırma projelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırım programına alındığını vurgulayan Vali Sezer, "Buralar için büyük bir ödenek ayrıldı. Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Projeler kent turizmine değer katacak. İlimiz her alanda güzel bir şehir. Amacımız eksikleri hızlı bir şekilde yoluna koymak" dedi.

Kente değer katacak bu önemli 2 proje için 450 milyon liralık bütçe 2024 yılı yatırım programına alındı.

Saros Körfezi'nde limanlar ve sahil şeridi düzenlenecek

Saros Körfezi ile ilgili de bir kurul oluşturduklarını ve yönetmelik çalışması yaptıklarını söyleyen Vali Sezer, Özellikle yapılacak çalışma ile sahil şeridindeki dağınıklığı da bu yıl gidermiş olacaklarını ifade etti. Bölgede yapılacak çalışmalarla ilgili "Saros Körfezi Master Planı" hazırlandığını söyleyen Vali Sezer, Saros'un önemli bir turizm merkezi olduğunu aktardı.

Alanların gezildiğini ve sorumluların belirlendiğini söyleyen Vali Sezer, "Hangi alanda nasıl bir işletme olacağı ve vatandaşa nasıl hizmetler sunacağıyla ilgili bütün alanlarda adım adım planlaması yapıldı. Dağınıklık ve çevre kirliliğiyle karşı karşıya kalınmaması için düzenlemeye gidiyoruz" dedi.

"Bölgede 7 dalgakıranın yapımına başlanacak"

Körfezdeki limanlardan en iyi şekilde yararlanılması için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Vali Sezer, Limanlarda eksiklerin kısa sürede tamamlanacağını ve en iyi şekle getirileceğini belirtti.

Yayla Limanı'nda zamanında yapılan mendirek ve liman çalışması nedeniyle bölgenin sol tarafında kumsal alan çoğalırken, sağ tarafında yerleşim alanında dalgaların vurmasıyla beraber binaların risk altına girdiğini vurgulayan Vali Sezer,  "Orada bir proje çalışması yapıldı. Bölgede 7 dalgakıranın yapımına başlanacak. Limanların aktif kullanılmasıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Özellikle İbrice Limanı dalış turizmi için önemli. Burada yeni tesislerin yapımıyla ilgili çalışmalar başlatacağız. Enez Limanı ile ilgili de çalışmalar yapılıyor" ifadelerine yer verdi.

Vali Sezer, Edirne açısından önemli olan ve gündeme gelen konulardan birisi olan Enez-Keşan yolunun ihale sürecinin başladığını ve ihale çalışmalarının sonraki haftalarda yapılacağını aktardı. Enez-Keşan yolu çalışmalarında somur adım attıklarını dile getiren Vali Sezer, Hamzabeyli Gümrük Kapısı gidiş yolu ile ilgili programlama çalışmalarını devam ettiğini belirtti.

Adım atılması gereken konularla ilgili birçok projenin ihalesinin tamamlandığını söyleyen Vali Sezer, “Amacımız bir taraftan tarım bir taraftan ulaşım ve bir taraftan turizm alanlarında eksik kalan işlerimizi hızlı bir şekilde yoluna koymak. Güzel bir çalışma ortamımız oluştu. Bütün kurumlar ellerinden geldiği kadarıyla gayretlerini ortaya koymaya çalışıyorlar” Dedi.

Burcu Temel