Sıcak hava, yaz aylarını aratmadı, cadde ve sokaklarda kalabalık görüntüler oluştu

Edirne'de hafta sonu etkili olan güneşli hava hem vatandaşları, hem turistleri hem de esnafı sevindirdi.

Sıcak hava, yaz aylarını aratmadı, cadde ve sokaklarda kalabalık görüntüler oluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve aşırı sıcak vatandaşları sokağa döktü. Güneşli havayı gören vatandaşlar işlerini halletmek için çarşı ve pazara koştu. Termometrelerin 12 dereceyi göstermesiyle birlikte yazdan kalma günler yaşandı.

Vatandaşlar güneşli ve sıcak havanın tadını çıkarttı. Cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu. Kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde yazı aratmayan görüntüler oluştu. Kimisi kuşları besledi, kimisi ise banklarda oturarak güneşin tadını çıkardı.

Mart ayına gelinmesine rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta etkili olan yağışın ardından etkili olan güneş, yaz sıcaklıklarını aratmadı. Küresel iklim değişikliği, tarlaları ve ekili alanları olumsuz etkilerken, öte yandan güneşli havaların esnafın işlerine olumlu yansımaları oldu.

Kış mevsiminde satışları durgun geçen seyyar satıcılar da hava sıcaklıklarından nasibini aldı. Yerli ve yabancı turistler, hem alışveriş yaptı hem de güneşli havanın tadını çıkardı. Ayrıca Ramazan ayı olması sebebiyle turlarla kente gezmeye gelen turistler de esnafın yüzünü güldürdü.

Burcu Temel