Selimiye'de Yarışmaya Katıldılar

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ‘Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi' adıyla başlatılan yaz Kur'an kursları kapsamında Selimiye Camisi'nde bilgi yarışması yapıldı.

Selimiye'de Yarışmaya Katıldılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarışmaya Edirne merkez ve ilçelerden ikişer başarılı öğrenci olmak üzere toplam 18 öğrenci katıldı. Edirne Müftü Vekili Hayrullah Balta, bu programda çocukların temel dini bilgileri Kur’an’ı Kerim okumasını, namaz kılmasını ve cami adabı gibi bir müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrendiklerini ifade etti.

Kursların bu hafta sona ereceğini dile getiren Balta, kursların bitimi vesilesiyle her ilçeden iki başarılı öğrencinin katılımıyla toplam 18 öğrenciye ölçme değerlendirme sınavı yaptıklarını belirtti.

“Öğrendiklerini Ölçmeyi Amaçladık”

Kapanış programını, dini ve mimari anlamda Edirne’nin en önemli yeri olan Selimiye'de yapmayı tercih ettiklerini söyleyen Balta, “Her yıl okullar tatil olduktan sonra camilerimizde din görevlilerimizin nezaretinde yaz kuran kursları açılıyor. Bu yaz kuran kursları 8 haftalık bir programdır. Bu çocuklarımız ömürleri boyunca yapacak oldukları ibadetleri camilerimizde hocalarımız nezaretinde öğreniyorlar. Her birimiz mutlaka camiye gitmiş ve camilerdeki hocalarımızdan bu eğitimi almışızdır. Çocuklarımız arasında her ilçeden iki öğrenci seçip sınavlar yapacağız ve sınav sonuçlarına göre çocuklarımıza ödüller takdim edeceğiz. Almış oldukları bilgileri ölçme ve değerlendirme şansı elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

2018 Yaz Kur'an Kursları kapanış programı vesilesiyle Selimiye Camisi'nde düzenlenen bilgi yarışmasında başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

İpek Deniz