'Sayıyı arttırarak eğitim seferberliğine devam edeceğiz'

Edirne AFAD ‘Afetlere Hazır Türkiye' projesi kapsamında 2019 yılında başlattığı eğitim seferberliği ile 31 Bin 701 kişiye ulaştı.  Her kesime eğitim verdiklerini belirten Edirne İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Altındal, bu yıl sayıyı arttırarak eğitim seferberliğine devam edeceklerini vurguladı.

'Sayıyı arttırarak eğitim seferberliğine devam edeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne AFAD ‘Afetlere Hazır Türkiye’ projesi kapsamında 2019 yılında başlattığı eğitim seferberliği ile 31 Bin 701 kişiye ulaştı.  Her kesime eğitim verdiklerini belirten Edirne İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Altındal, bu yıl sayıyı arttırarak eğitim seferberliğine devam edeceklerini vurguladı.

“Hedefimiz Toplumsal Bilincin Oluşması”

Edirne İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Altındal, AFAD’ın afet öncesi alınması gereken tedbirler, afet anında uygun davranış şekilleri ve afet sonrası dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çeken eğitimlerle başta deprem ve sel olmak üzere afetlere ve acil durumlara karşı toplumsal bilincin oluşmasını hedeflediğini söyledi.

“22 bin 378 öğrenciye ulaştık”

İl Müdürü Ali Altındal Edirne merkez ve ilçelerinde hizmet veren okullarda toplam 22 bin 378 öğrenciye ulaştıklarını ve Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nde de eğitimlerine devam etiklerini belirtti. Kurum ve kuruluşlarda görevli personele ve vatandaşlara yönelik eğitimlerle 9 bin 323 kişiye ulaştıklarını ve tatbikatlarla eğitimleri desteklemeye devam ettiklerini söyleyen Altındal 2020 yılında sayıyı arttırarak eğitim seferberliğine devam edeceklerini belirtti.

Özlem Ceylan