EDİRNE BAROSU'NUN 473'ÜNCÜ AVUKATI OLDU

Edirne Barosu'nun 473'üncü üyesi Avukat Kubilay Öztürk için yemin töreni düzenlendi. Stajını yanında tamamladığı Avukat Özden Erduran tarafından cübbesi giydirilen Avukat Kubilay Öztürk, avukat olana kadar birçok zorluk yaşadığını ama bunların onu güçlendirdiğini belirtti.

EDİRNE BAROSU'NUN 473'ÜNCÜ AVUKATI OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Dürüstlüğümüzü Kaybetmeyeceğiz"

Edirne Barosu Konferans Salonu'nda düzenlenen yemin töreninde konuşan Edirne Baro Başkanı Alper Pınar dürüst olmanın avukatlık mesleğinin anahtarı olduğunu dile getirdi. Pınar; "Kubilay Öztürk’ün şu an içinde bulunduğu heyecanı anlayabilecek durumdayız. Çünkü hepimiz bu yollardan geçtik, yemin ettik. Staj yaptığımız süreçte bizim ağabey, abla olarak gördüğümüz ve mesleğin zirvesinde gördüğümüz insanlardan aldığımız feyizler doğrultusunda aslında neyi yapmamız gerektiğini değil neyi yapmamız gerektiğini öğrendik. Özelimizde kendi geleceğimizi kendimiz yaratmak zorundayız. Ve bunun için de yapmamız gereken en önemli şey neyi yapmamız gerektiğini iyi bilmek. Önce dürüstlüğümüzü kaybetmeyeceğiz. İnsanlığın ve avukat olmanın en büyük anahtarıdır. Dolayısıyla ilk müvekkilimizin güvenini kaybetmemiz gerekiyor. En önemli unsurlardan bir tanesi bu.  Müvekkil şunu bilmeli benim avukatım para tahsil ettiği zaman bana bunu ulaştırır. Benim avukatım davasını takip eder, kaybetse bile benim için en iyisini en doğrusunu adaletli şekilde ve benim hakkımı sonuna kadar savunur şekilde yaptığına eminim. Bu ilkeler çerçevesinde çalıştığı müddetçe Kubilay’ın da başarılı olacağından şüphem yok." Dedi.

"Çıkan Engeller Daha Emin Adımlarla Yürümemi Sağladı"

Baro Başkanının konuşmasının ardından Avukat Kubilay Öztürk yeminini edip ruhsatını teslim aldı. Avukat olana kadar zorlu bir yoldan geçtiğini ama pes etmediğini söyleyen Öztürk; "Kolay bir yol olmadı. Taşlı, engebeli, çok uzun bir yoldu. Ama hiçbir zaman yorulmadım. Keşke bu yola hiç adım atmasaydım da hiçbir zaman demedim. Karşıma çıkan her engel beni biraz daha güçlendirdi. Daha hızlanmama daha emin adımlarla yoluma yürümeme sebep oldu. Bu yolu tamamlarken elbette tek değildim. İyi ki varlar dediğim birçok yol arkadaşım mevcuttu. En yakın arkadaşlarım olarak nitelendirdiğim ailem bana bu yolda her zaman en büyük desteği verdi.Sabahlara kadar ders çalışırken, stresten uyuyamıyorken uzakta olsalar da her zaman yanı başımdaydılar. Yakın zamanda bir aileye daha sahip oldum. Yavaş & Erduran Hukuk Bürosu kapısından stajyer avukat olarak girdim. Ama hiçbir zaman  alelade bir stajyer olarak nitelendirilmedim. Her zaman bir kardeşleri gibi davrandılar. Öncelikle avukat Mustafa Yavaş ve avukat Özden Erduran’a sonsuz minnetlerimi sunuyorum. Meslek hayatıma bu büroda devam edecek olmanın da gururunu yaşıyorum." Şeklinde konuştu.

"Mağdurun Her Zaman Yanında Duracağım"

Mağdurun yanında her zaman duracağını belirten Öztürk; "Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ilkelerine uyarak, karşıma gelen her vatandaşın dil, din, ırk, zenginlik gözetmeden, eşit davranarak, adalet duygusunun her zaman göz önünde bulundurarak, karanlıkta kalanlara umut ışığı olarak, mağdurun her zaman yanında durarak, her gün daha da heyecanlanarak mesleğimi sürdüreceğime söz veriyorum."Dedi.

"Avukatların Hiçbir Zaman Efendileri Olmadı"

Sözlerine Ünlü Fransız Avukat Molierac'ın sözleriyle devam eden Avukat Kubilay Öztürk; "Görevimizi yaparken kimseye; ne müvekkile ne hakime hele ne iktidara tabiyiz. Bizim aşağımızdaki kişilerin varlığı iddiasında değiliz. Fakat hiçbir hiyerarşik üstü de tanımıyoruz. En kıdemsizinden en kıdemlisine veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar tarih boyunca köle kullanmadılar. Ama hiçbir zaman efendileri de olmadı." Şeklinde konuştu.

Kubilay Öztürk'ün stajını yanında tamamladığı Avukat Özden Erduran ise Öztürk'ün başarılı bir avukat olacağını birlikte güzel işlere imza atacaklarını dile getirdi.

"Avukat Varsa Adalet Vardır"

Baro Başkanının ricası üzerine konuşan Avukat İbrahim Karakoç avukat olmadan adaletin dağıtılamayacağını söyledi. Karakoç; "Avukat varsa adalet vardır. Avukat adalete giden yolu açan insandır. Eğer, toplumda bağımsız yargı varsa bağımsız avukat da vardır. Avukat olmadan adalet dağıtılamaz. Kubilay’ın aldığı ruhsatın anlamı budur. Ben 52 yıldır yapıyorum. Gurur duyuyorum. Bugün Kubilay ile de gurur duymaya başladım." Dedi.

Edirne Barosu Konferans Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Baro Başkanı Avukat Alper Pınar, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve Kubilay Öztürk'ün yakınları katıldı.

Ogün Kurkan