Saraçlar Caddesi turistlere kaldı

Edirne'de termometrelerin 25 dereceyi göstermesiyle birlikte yazdan kalma bir gün yaşandı. Sıcak havanın tadını çıkarmak isteyen yabancı turistler de Edirne'ye akın etti.

Saraçlar Caddesi turistlere kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde etkili olan serin ve yağışlı hava yerini güneşe bıraktı. Montlar kazaklar ve botlar dolaplara kalktı. Vatandaşlar, sıcak havanın etkisiyle kısa kollu ve ince kıyafetlere geçti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve 25 dereceye kadar yükselmesi nedeniyle dolaşmaya çıkan vatandaşlar banklarda oturarak günün tadını çıkardı.

Hem Ramazan ayı hem de yerel seçimler dolayısıyla kentin en işlek cadde ve sokaklarında durgunluk yaşanırken, sıcak havayı değerlendirmek isteyen turistler ise Edirne'ye akın etti. Cadde ve sokaklarda dolaşan turistler, kentin tarihi simgeleri önünde fotoğraf çektirdi.

Seyyar satıcılar da turistlerden nasibini aldı. Öte yandan kavurucu sıcaklar dolayısıyla güneşe maruz kalan vatandaşlar ve turistler hem alışveriş yapmak hem de serinlemek için Tarihi Alipaşa Çarşısı'nın yolunu tuttu. Hediyelik eşya ve çeşitli ürünlerden satın alan turistler, tarihi çarşıda da yoğunluk oluşturdu.

İpek Esma Çeşme