Saraçlar Caddesi'nde 'Açık Kapı' tanıtım Standı açıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilen Açık Kapı Projesi çerçevesinde Edirne Valiliğinde kurulan Açık Kapı Müdürlüğü faaliyetlerini sürdürüyor. Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde açılan stantta hem tanıtım yapıldı hem de vatandaşların talepleri alındı.

Saraçlar Caddesi'nde 'Açık Kapı' tanıtım Standı açıldı

Edirne Valiliği Açık Kapı birimlerinde görevli Sosyolog Neslihan Akkan ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Ebru Gal, Saraçlar Caddesi’nde açılan stantta vatandaşlara hem bilgilendirme yaptı hem de başvurularını aldı.

Vatandaşların talepleri ve önerilerini dinleyerek gerekli bilgilendirmeyi yapan ekipler, Açık Kapı Projesi'nin çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında hazırlanan broşürlerden de dağıttı.

Vatandaşların sorunlarını ve taleplerini ilgili kuruma iletme noktasında köprü görevi gören Açık Kapı Birimi Edirne yetkilileri, bu ayki çalışmaları çerçevesinde kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde açtığı stantta tanıtım yaptı.

Başvuru ve sonuçları ilgili birimlere yönlendirdiklerine değinen Sosyolog Neslihan Akkan, vatandaşların başvuru ve şikayetlerini alarak ilgili birimlere ilettiklerini söyledi.

"En fazla şikayet bozuk yollardan"

Birimlerden gelen cevap ile tekrar vatandaşa dönüş yaptıklarını aktaran Akkan, sorunun çözümü noktasında 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanması için takibini sağladıklarını ifade etti. İşlerin hızlandırılmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Akkan, açık kapı projesinin 81 il valiliğinde ve kaymakamlıklarda da sürdürüldüğünü dile getirdi.

Açılan standın ilgi gördüğünü belirten Akkan, genel olarak yardım başvurusu aldıklarını ve en çok şikayetin ise yolların bozuk olması konusunda olduğunun altını çizdi.

Valilik ve Kaymakamlıklarda faaliyet gösteren Açık Kapı ile vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek, taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmayı, kronikleşmiş sorunlara çözüm üretmeyi, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmayı, güler yüzlü çalışanlarıyla vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurmayı amacını taşıyor.

Vatandaşlar Açık Kapı Projesine E-Devlet üzerinden de başvurabiliyor.

Özlem Ceylan