Başkan İba 'Babalar ailenin temel direği, çocukların da ilham kaynağıdır'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Babalar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan İba 'Babalar ailenin temel direği, çocukların da ilham kaynağıdır'

İba mesajında, tüm babaların Babalar Günü’nü tebrik etti.

Babalık kavramının önemine değinen İba, “Bu anlamlı gün, babalık kavramının önemini hatırlamak ve babalarımıza olan sevgi ve saygımızı ifade etmek için bir fırsat sunuyor. Babalar, ailenin temel direği ve çocuklarımızın ilham kaynağısınız. Fedakarlıklarınız, özveriniz ve sevginizle çocuklarımıza güven ve istikrar sağlıyorsunuz. Onları koruyup kollayarak büyütüyor, hayata hazırlıyorsunuz. Sizler, evlatlarınızın yanında durarak onların en büyük destekçisi ve yol göstericisi oluyorsunuz.” Dedi.

Babalığın büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ifade eden İba, babanın toplumun temel kavramı olduğuna vurgu yaptı.

Çocuklara iyi örnek olmanın çok önemli olduğunu belirten İba, “Bu özel günde, sevgi, anlayış ve paylaşımın önemini bir kez daha hatırlayalım. Babalarımıza olan sevgimizi ifade edelim ve onları mutlu etmek için çaba gösterelim. Unutmayalım ki, babalarımız bizim için her zaman yanımızda olan ve destek veren en değerli varlıklardır.” İfadelerine yer verdi.

Şehit babalarını da unutmayan İba, “Şehit babaları, yüreklerinde derin bir acı taşıyarak, vatan için canlarını feda eden kahraman evlatlarının izlerini sürdürmekte, onların anılarını yaşatmaktadır. Sizler, büyük bir fedakarlıkla, güçlü ve sabırlı bir şekilde, şehit evlatlarınızın emanetini en iyi şekilde koruma ve yaşatma sorumluluğunu üstlenmiş babalardır. Sizin varlığınız, vatan sevgisinin, aile değerlerinin ve fedakarlığın en güzel örneklerinden biridir. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onların değerli ailelerine destek olmak ve emanetlerini layıkıyla yerine getirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur.  Babalar Günü'nü, sevgi, saygı ve minnetle kutluyor, tüm şehit babalarına sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.” Dedi.

Haber Merkezi