Şahi Spor dünya şampiyonu oldu

Şahi Spor'un pehlivanı Yunus Emre Şahbaz, İtalya'nın Carrara kentinde düzenlenen Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda 86 kg da 1. olarak Dünya Şampiyonu oldu

Şahi Spor dünya şampiyonu oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şahi Spor'un pehlivanı Yunus Emre Şahbaz, İtalya'nın Carrara kentinde düzenlenen Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda 86 kg da 1. olarak Dünya Şampiyonu oldu.

Şahi Spor'un pehlivanı Yunus Emre Şahbaz, İtalya'nın Carrara kentinde düzenlenen Karma Dövüş Sanatları (M.M.A.) Dünya Şampiyonası'nda 86 kg da 1. olarak Dünya Şampiyonu oldu.
Daha önce de Dünya Kupası yarışmalarında 2. ve 3. olan Şahbaz, çeyrek finalde İsviçreli, yarı finalde Polonyalı ve finalde Rus rakibini yenerek bu kez Dünya Şampiyonluğu'na uzandı.
Şahi Spor'un pehlivanı Yunus Emre Şahbaz yaptığı açıklamada, “Ülkemizin içinden geçtiği bu dönemde sorumluluğumuzun iki kat olduğu hissiyatıyla mücadele ettim. Türk sporcuların asker selamından dahi çekinen Avrupa'nın göbeğinde sırtımda bayrağımla kürsünün en üstünde asker selamımı verdim. Bu mutluluk tarif edilemez bana destek olan Federasyon Başkanım Ali Arık, Edirne Şahi Spor ailesi ve Başkanı Şamil Doğu Delen ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'mıza çok teşekkür ederim” dedi.  

Haber Merkezi