Sağlık çalışanlarına şiddet protesto edildi

Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde kadın doktorun hasta yakını tarafından darp edilmesi olayı sonrası 1 günlük iş bırakan sağlık çalışanları, yapılan basın açıklamasında sağlıkta şiddeti protesto etti.

Sağlık çalışanlarına şiddet protesto edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu öncülüğünde  Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, şiddetin son bulmasını istediklerini belirterek basın açıklamasında bulundu. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan ve "Sağlıkta şiddete son" pankartı açan sağlık çalışanları alkışlarla olayı protesto etti.

Olayla ilgili adli ve idari sürecin takipçisi olduklarını söyleyen Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Sağlıkta şiddetin hem toplum sağlığı, hem de çalışan sağlığı için büyük bir tehdit olduğunu belirten Altun, bununla mücadele edilmesi gerektiğini aktardı.

Edirne Tabip Odası olarak meslektaşlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını söyleyen Altun, Güvenli çalışma ortamları ve etkili bir sağlıkta şiddet yasası istediklerini vurguladı.

Sağlıkta şiddet konusunun Türkiye’de kanayan bir yara ve kronik toplumsal bir sorun haline dönüştüğünü belirten Altun, "Sağlıkta şiddet hem toplum sağlığı hem de çalışan sağlığı için büyük bir tehdittir ve bununla mücadele edilmesi gereklidir. Türk Tabipleri Birliği ve Edirne Tabip Odası olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da toplumun sağlık hakkını iyi hekimlik değerleriyle koruyacağız" dedi.

Kadın doktoru darp ettiği gerekçesiyle ev hapsiyle cezalandırılan zanlı itiraz üzerine çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

İpek Esma Çeşme