Müziğe yetenekli öğrenciler valiliğin kurduğu akademide ders alıyor

Kentte yapılan yetenek taramasında müzik konusunda kabiliyetli oldukları tespit edilen 135 öğrenci, Edirne Müzik Akademisinde oluşturulan 5 atölyede ses ve enstrüman eğitimleri almaya başladı. Akademiyi ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, kısa sürede 2. akademini açılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Müziğe yetenekli öğrenciler valiliğin kurduğu akademide ders alıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği Müzik Akademisi kapılarını yetenekli öğrencilere açtı. Müzik konusunda yetenekli olduğu değerlendirilen 135 öğrenci için dersler başladı.

Ses ve enstrüman eğitimleri 5 farklı atölyede gerçekleşiyor ve haftanın 5 günü 2 saat gerçekleştiriliyor.

Edirne Valiliği’nin öncülüğünde akademide geleceğin müzisyenleri yetiştiriliyor. Kimi ses, kimi ise müzik aleti çalma eğitimi alıyor. Öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumak için başlatılan proje hızla ilerliyor.

Müzik akademisine girmeye hak kazanan dezavantajlı öğrenciler evlerinden servisle alınıyor. Servisle evlerine bırakılıyor.

Kısa sürede öğrenci ve velilerden tam not alan akademinin ikincisinin de kurulması gündemde.

Edirne Valisi Yunus Sezer, akademiye gelerek öğrencilerin dinletilerine katıldı.

Sezer, öğrencilerin okul dışında bir enstrüman öğrenmesi veya spor branşıyla uğraşmasını istediklerini söyledi.

Öğrencilerin kişisel gelişimi için böyle bir proje yaptıklarını belirten Sezer, “Zamanlarını değerlendirsinler ve hem kendi gelişimleri adına hem de güzel kabiliyetler kazanarak buradan ayrılmalarını istiyoruz. Bu okul dönemini çocuklarımız akademik başarılarıyla beraber, sportif ve kültürel alanlarda kendilerini geliştirsinler istiyoruz. Dezavantajlı bir mahallede buna başladık. Edirne’de yetenek taraması yaptık şu anda burada 200’e yakın öğrencimiz var. Hangi enstrümanı öğrenmek istiyorlarsa ona göre profesyonelce ayrıştırma yapılarak branşlara ayrıldı. Şu anda müzik akademisi yaklaşık 130 yıllık tarihi binada faaliyet gösteriyor.” Dedi.

Projenin başlamasıyla velilerden yoğun talepler aldıklarına dikkat çeken Sezer, kısa zamanda 2. Akademi için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Sezer, amaçlarının çocukların eğitime devam ederken bir yandan spor, müzik ve diğer alanla da yoğunlaşması olduğunu dile getirdi.

Çocukları yetenekleri doğrultusunda yönlendirdiklerinin altını çizen Sezer, “Bugün 3 bin kadar öğrencimizi spora yönlendirdik. Müzik branşında da aynı şekilde çocuklarımızın enstrüman öğrenmesini, kendilerini bu alada geliştirmelerini istiyoruz.Onlarda çok mutlular biz de mutluyuz. Çocuklarımızı okul sonrasında okullarından alıyoruz servislerle buraya gelip eğitimlerini alıyorlar ve burada çocuklara yemek hizmeti de veriyoruz. Ardından çocukları kurs sonrasında evlerine bırakıyoruz. Vakitlerini sokakta geçirmesinler kendilerine katkı sunacak kurslarla kendilerini geliştirsinler istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun