Sağanak hayatı felç etti, mahsur kalan araçlar itfaiye yardımıyla kurtarıldı

Edirne'de sabah saatlerinde hafif şekilde başlayan ve etkisini arttıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle döndü, hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Sağanak hayatı felç etti, mahsur kalan araçlar itfaiye yardımıyla kurtarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Trakya bölgesi için sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Uyarılar gerçeğe dönüştü ve sağanak etkisini gösterdi. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı araçlar ise yolda mahsur kaldı. Hava Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi uyarılarının ardından sabah saatlerinde etkili olan bulutlu hava, öğle saatlerinden itibaren yerini yağmura bıraktı.

"Hem sürücüler, hem de vatandaşlar zor anlar yaşadı"

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, iş yerlerinin altına sığındı. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle vatandaşlar yürümekte araçlar ise ilerlemekte güçlük çekti. Yağışın etkisi ile Karaağaç Mahallesine ulaşımın sağlandığı Tarihi köprüler, oluşan su birikintileri nedeniyle kısa süreliğine araç trafiğine kapatıldı.

İstasyon Mahallesi'nde de manzara değişmedi. Birçok ev ve işyeri sular altında kalırken, araçlar da ilerlemekte güçlük çekti. Tren Garı civarındaki altyapı yetersizliği nedeniyle oluşan su birikintisi sonrası sürücüler ve vatandaşlar isyan etti.

                Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına yağışlı havanın hafta başına kadar etkili olması bekleniyor.

Özlem Ceylan- Doğukan Vurgun