Osmanlı içeceği gelen ziyaretçilere ikram edildi

Uluslararası Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Edirne Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri tarafından hazırlanan ve Osmanlı döneminden günümüze gelen Hibiskus Şerbeti, gelen ziyaretçilere ikram edildi.

Osmanlı içeceği gelen ziyaretçilere ikram edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Uluslararası Müzeler Haftası tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gelen talep doğrultusunda harekete geçen Edirne Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri, Osmanlı içeceği olan Hibiskus Şerbeti yaptı.

"Fatih Sultan Mehmet Müzesi'nde ziyaretçilere hibiskus şerbeti ikram ettik"

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla uluslararası müzeler konseyi tarafından tüm dünyada 18 Mayıs tarihinin Müzeler Günü olarak çeşitli etkinliklerle hem ülkede hem de müzeler kenti Edirne'de kutlandığını söyleyen Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, bu çerçevede Türkiye'de ilk defa Fatih Sultan Mehmet adına düzenlenmiş Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu, İstanbul'un fetih planlarını yaptığı kadim şehir Edirne'de Fatih Sultan Mehmet Müzesi'nde ziyaretçilere hibiskus şerbeti dağıttıklarını belirtti.

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri tarafından hazırlanan hibiskus şerbetini gelen ziyaretçilere dağıtarak Osmanlı geleneğini hatırlattıklarını aktaran Soytürk,18 Mayıs Perşembe Müzeler Günü dolayısıyla tüm müzelerin gün boyunca saat 23.00'a  kadar ücretsiz olarak gezilebileceğini hatırlattı.

Gelen talep doğrultusunda Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticilerinin hazırladığı ve Osmanlı döneminden günümüze gelen Hibiskus Şerbetini hazırladıklarını aktaran Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hakan Çiçek, Uluslararası Müzeler Haftası dolayısıyla ziyarete gelenlere ikram ettiklerini söyledi.

Özlem Ceylan