Saç dökülmelerine doğal çözüm

Saç dökülmesi yaşayan vatandaşlar, bu soruna çözüm bulmak için doğal yağlara yöneliyor.

Saç dökülmelerine doğal çözüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mucize tıp olarak da adlandırılan aktarlar, kendilerine başvuranları ilk olarak doktora yönlendiriyor sonrasında ise alternatif olarak doğal yöntemlerle çözüm öneriyor. En sık görülen saç sorunlarından biri olan ve saç dökülmesi ile mücadele eden vatandaşlar aktarda satılan doğal yağlara yöneliyor.

Zayıflayan saç kökleri ve genetiğin rol oynadığı saç dökülmesi problemi hormonal değişimler, kronik rahatsızlıklar, ilaç kullanımı ve sistemik hastalıklara bağlı olarak gelişebildiği gibi modern hayatın getirdiği sağlıksız beslenme ve yaşam koşullarıyla da tetiklenebilir. Kişinin yaşam kalitesini etkileyen endişe ve stres de saç dökülmesini hızlandırıyor.

Saç dökülmesinin birçok farklı sebebi olduğunu söyleyen aktar Sedef Baraz,“Saç dökülmesinin görmediğimiz birden fazla sebebi olabilir. Bu yüzden gelen müşterilerimize ilk önce bir doktora gözükmelerini ve kan tahlili yaptırmalarını söylüyoruz. Tiroide bağlı saç dökülmesi ya da kansızlıktan dolayı saç dökülmesi de olabiliyor. Biz dışarıdan takviye ederek yardımcı olabiliyoruz. Elimizde gıda takviyesi olarak, Biotin içeren gıda takviyeleriyle de destekleyebiliyoruz. Kansızlık, tiroit ve vitamin eksikliğinde mutlaka doktor tavsiyesi üzerine bir şey almalarını rica ediyoruz.” dedi.

“Haftada 2-3 defa bakım yapılmalı”

Saç köklerini güçlendirmek için düzenli bir şekilde yağlarla bakım yapılması gerektiğini belirten Baraz, “Saç diplerini beslemesi adına yağlar öneriyoruz. Evde kolaylıkla yapabilmeleri için badem, hint, sarımsak ve susam yağını karıştırıp kullanabiliyorlar. Yağlarla haftada 2-3 defa bakım yapmalarını söylüyoruz. Bu şekilde saç kökleri daha sağlıklı oluyor. İçerisinde paraben, tuz ve SLS olmayan temiz şampuanlar kullanmamalılar bu şampuanlar saçlara zarar veriyor. Herkes saç tipini uygun şampuan kullanmalı çünkü her şampuan her saç tipi için uygun değil. Yanlış şampuan seçiminden dolayı saç dökülmesi oluşabiliyor” Şeklinde konuştu.

Beslenme şeklinin saç dökülmesini tetiklediğinin altını çizen Baraz, “Yanlış beslenme saç dökülmesine neden olabiliyor. Protein saçımız için oldukça önemli o yüzden yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Tükettiğimiz sağlıksız besinler saçların güçsüzleşmesini ve dökülmesini hızlandırıyor.” ifadelerine yer verdi.

“Saçın Şampuana alışma süreci 40 gün”

Kuru ve yağlı farklı saç tiplerine sahip olan vatandaşların doğru şampuan kullanması gerektiğini söyleyen Baraz, “Duş alırken saçların çok sıcak suyla yıkanmaması gerekiyor. Kullanılan saç kremleri dipleri uygulanmamalı ve bunun yanında saç diplerine uygun şampuanlar kullanılmalı. Bir şampuanın saça alışma süresi 40 gün ve sürekli şampuan değiştirmek saç dökülmesine neden oluyor” Dedi.

Doğukan Vurgun- Dilek Şahin