Ürkütücü  rakamlar

UNICEF tarafından açıklanan raporda, bazıları henüz 12 aylık olan ve sayıları ürkütücü düzeylere ulaşan çocukların, çoğu kez en yakınlarındaki kişiler tarafından şiddete maruz bırakıldığı belirtiliyor.

Ürkütücü  rakamlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rapora göre tüm dünyada beş yaşından küçük her 4 çocuktan biri, yani neredeyse 177 milyon çocuk, eşinden veya partnerinden şiddet gören anneyle birlikte yaşıyor. Bu durumda çocuk doğrudan şiddet göremese de, dolaylı yollardan şiddete maruz kalıyor.

Hazırlanan raporda dikkat çeken bir başka husus ise ergenliğe giren kız çocuklarının cinsellik konusunda zorlanması. Dünyada 1-19 yaş aralığındaki yaklaşık 15 milyon ergen kız çocuğu yaşamlarının bir noktasında cinsel ilişkiye ya da başka cinsel eylemlere zorlandığının tespit edildi. Bu konudaki araştırmalardan yol çıkılarak BM tarafından hazırlanan, çocukların yetişkinlerden farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gereğinin altını çizen sözleşme, 193 ülke tarafından kabul edildi. Belgenin 193 ülke tarafından en kısa sürede imzalanmış olması, en çabuk yürürlüğe giren sözleşme özelliği gösterdi.

Haber Merkezi