RAVALI'DAN BECAN'A HODRİ MEYDAN!

Ravalı, 'Vatandaşımız seçim umudunu son dakika kredilerine bağlayanlara artık inanmıyor'

RAVALI'DAN BECAN'A HODRİ MEYDAN!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, Belediye Başkanı Özlem Becan ve CHP İlçe Başkanlığın “Çöp ve İtfaiye hizmet araçları alımı AK Parti ve İYİ Partili meclis üyelerince engellendi” iddiasına yine gündemi belirleyecek bir yanıt verdi. “Uzunköprülülerin kandırılmasına göz yumamayız” diyen Ravalı, “İlgili araçların belediyemiz bünyesine kazandırılması için sadece İller Bankasından kullanılmak üzere şartına bağlanan ve talep edilen yetki: 2023 yılı Şubat ayı meclisinde oy birliği ile Belediye Başkanı Özlem Becan’a verilmiştir.  Ancak gelin görün ki o tarihten bu yana ortada ne bir çöp kamyonu ne de itfaiye aracı vardır” ifadelerini kullandı. Ravalı, istenilen son 35,5 milyonluk kredi yetkisi gerekçesinin net ifadelerden uzak ve ucunun açık olduğunu belirterek, “Seçim kazanma umutlarını son dakika kredilerine bağlayanlara Uzunköprülüler artık inanmıyor” dedi.

Özlem Becan ve yönetiminin ‘Engellendik’ iddiası ile ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, ayrıca bir video mesaj ile dev ekranla Uzunköprülülere seslendi. “Çöp ve İtfaiye hizmet araçları alımı AK Parti ve İYİ Partili meclis üyelerince engellendi” iddiasının yer aldığı pankartın önüne kurulan dev ekran ile Uzunköprülülere olayın gerçek yüzün anlatan Ravalı, ilçede yine en çok konuşulan isim oldu.

“DAHA ÖNCE OY BİRLİĞİ İLE VERİLEN KREDİ YETKİSİNE RAĞMEN ORTADA HERHANGİ BİR HİZMET ARACI YOK”

İşte Ravalı’nın ‘Engellendik’ iddialarına cevap verdiği ve büyük ses getiren açıklaması; Kıymetli Uzunköprülüler, Saygıdeğer Hemşerilerim; Uzunköprü için kararlı bir şekilde çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi yürüttüğümüz esnada ne yazık ki; amatörce ve yalandan ibaret bir karalama kampanyasına şahit olduk. Seçim umudunu son dakika kredilerine bağlayanların, yalan üzerine oluşturmaya çalıştığı kurmacanın sizlerde bir karşılığının olmayacağını elbette biliyorum. Ancak Uzunköprülülerin aklıyla dalga geçenleri de görmezden gelemeyiz.  5 yıldır görev başında olduğunu unutup, acziyet ve paniğini gözler önüne seren bir belediye başkanı ile karşı karşıyayız. “Belediye tarafından alımı yapılmak istenen çöp ve itfaiye araçlarına engel olunduğu” yalanı üzerinden, el ilanları bastırıp, dev afişler astıranlar Uzunköprülüleri göz göre göre kandırmaya çalışmaktadır. Özellikle belirtmek isterim ki; bir yalan üzerine siyaset inşa etmeye çalışan belediye başkanı son toplantıya kadar, meclisinden talep ettiği tüm borçlanma yetkilerini almıştır.  Halihazırda 9 CHP, 4 Ak Parti ve 3 İyi parti sandalyesi bulunan meclis aritmetiğinde ‘engellenme’ iddialarının gerçekçiliğini yine Uzunköprülülerin ferasetine bırakıyorum. Şimdi gelelim yalan ve beceriksizliklerine paravan olarak kullanılmak istenen Şubat 2024 meclis gündeminde yer alan ve oy çokluğu ile reddedilen kredi meselesine. Kıymetli Uzunköprülüler; ‘Yatırım ve harcamalarda kullanılmak’ adı altında talep edilen 35,5 Milyon TL kredinin çöp kamyonu ve itfaiye aracı alımı ile kesinlikle uzaktan yakında ilgisi yoktur!

“BECAN SAMİMİYSE İLLER BANKASINDAN KULLANILMAK ÜZERE SADECE HİZMET ARACI ALIM ŞARTINA BAĞLI KREDİ YETKİSİ GÜNDEMİ İLE HEMEN MECLİSİ TOPLASIN”

İlgili araçların belediyemiz bünyesine kazandırılması için sadece İller Bankasından kullanılmak üzere şartına bağlanan ve talep edilen yetki: 2023 yılı Şubat ayı meclisinde oy birliği ile Belediye Başkanı Özlem Becan’a verilmiştir.  Ancak gelin görün ki o tarihten bu yana ortada ne bir çöp kamyonu ne de itfaiye aracı vardır. Sayın Başkan’ın meclisten istediği son kredi yetkisinin gerekçesi ‘hizmet ve yatırımlarda kullanılmak üzere’ ibaresi ile ucu açık bırakılmıştır. Bizlerde yolda kalan çöp ve itfaiye kamyonlarından, kamyonet kasalarında pas pislik bidonlar arasında defin işlerinin yapıldığı görüntülerden büyük üzüntü duyuyoruz. Zaten bu üzüntümüzün bir tezahürü olarak bu beceriksiz belediye yönetimini değiştirmek için yola çıktık. Şimdi Samimiyetle tüm Uzunköprülülerin huzurunda Sayın Belediye Başkanına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin 2023 Şubat ayında olduğu gibi Projelendirilmesi yapılıp ve İller Bankasının da uygun gördüğü şekilde RESMİ OLARAK sadece  ‘belediye hizmet taşıtları’ almak şartıyla kredi yetkisi gündemi ile hemen meclisi olağanüstü toplantıya çağırın. Tüm Uzunköprülüler kimlerin Uzunköprü’nün menfaati için çaba gösterdiğini görme fırsatı yakalasın. Kıymetli hemşerilerim. Bu kısır siyaset ve panik havası ile oluşturulmaya çalışılan yalan rüzgarına rağmen diyoruz ki; AZ KALDI! 1 Nisan Sabahı Uzunköprü’yü hak ettiği gerçek belediyecilik ile tanıştırmak için biz hazırız!  Unutmayın; Değişim de gelişim de sizlerin elinde!”. Haber Merkezi