PTT mobil aracı yoğun ilgi görüyor

Kapıkule Yolu üzerine kurulan ve geçtiğimiz hafta faaliyete başlayan alışveriş çadırında yer alan PTT mobil aracı yoğun ilgi görüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne PTT Başmüdürü Bülent Uğurtepe normal şubelerde yapılan tüm işlemlerin burada da yapılabildiğini belirterek, 'Vatandaşa, gurbetçilere ve orada bulunana esnaflara büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz. Güzel gidiyor. Açtığımız sabit şubelerin üzerinde işlem yapılıyor. Bu potansiyeli gördükten sonra o bölgede kalıcı bir yer düşünüyoruz' dedi.

PTT mobil aracı yoğun ilgi görüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kapıkule Yolu üzerine kurulan ve geçtiğimiz hafta faaliyete başlayan alışveriş çadırında yer alan PTT mobil aracı yoğun ilgi görüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne PTT Başmüdürü Bülent Uğurtepe; normal şubelerde yapılan tüm işlemlerin burada da yapılabildiğini belirterek, “Vatandaşa, gurbetçilere ve orada bulunana esnaflara büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz. Güzel gidiyor. Açtığımız sabit şubelerin üzerinde işlem yapılıyor. Bu potansiyeli gördükten sonra o bölgede kalıcı bir yer düşünüyoruz” dedi.

“İki personel ile hizmet veriyoruz”

PTT Başmüdürü Bülent Uğurtepe, söz konusu çadırda kurdukları PTT mobil aracında ikipersonelile hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Çadır işletmecisi Mesut Sağlamçalı’nın kendilerine yer açmaları için talepte bulunduğunu söyleyen Uğurtepe; özellikle yaz aylarında PTT hizmetlerinin orada büyük bir eksiklik olduğu için bu talebe olumlu baktıklarını ve kabul ettiklerini söyledi.

“Merkezdeki tüm işlemler burada da yapılacak”

Açtıkları mobil PTT aracında yurt dışından gelen vatandaşlar, esnaflar ve halkın faydalanacağını söyleyen Uğurtepe; “Orası yoğun bir bölge olduğu için PTT’nin de bir ihtiyaç olduğunu düşündük. Bize mobil aracımızın çadırın içinde durabileceği bir alan tahsis edildi.Döviz alışverişi yapıyoruz, HGS satıyoruz, kargo işlemleri yapıyoruz, PTTCEL abonelik işlemlerini de yapıyoruz. Orada stant açan esnafların acil havale yapması gerektiği durumlarda bizim mobil aracımızdan faydalanıyorlar. Aracın içinde ATM’mizde var.Vatandaşa, gurbetçilere ve orada bulunana esnaflara büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

“Kalıcı bir yer açabiliriz”

PTT mobil aracın yoğun ilgi gördüğünü belirten Uğurtepe;“Açtığımız sabit şubelerin üzerinde işlem yapılıyor. Bu potansiyeli gördükten sonra o bölgede kalıcı bir yer düşünüyoruz. İnşallah şartlar oluşursa önümüzdeki yıl sezon başladığı zaman yurt dışından gelen herkes bizim orada sabit bir iş yerimizle karşılaşacak.Bu yıl çadır kapanana kadar biz de orada hizmet vereceğiz.Bölgede bulunanlara bizim de bir kolaylığımız ve katkımız olsun istedik.Ayrıca orada tır parklarındagünlerce bekleyip merkeze gelemeyenler ve çalışan personel var. Onlara da kolaylık sağlayacağımızı düşünüyoruz.Çünkü merkezde yapılan her işlem orada da yapılabilecek. Şimdilik geridönüşler ve tepkiler olumlu yönde bu da bizi mutlu ediyor. Bunun yanında kargo gönderme ihtiyacı olursa onu da yapabiliriz.Vatandaşların yapılan işlemlerden haberdar olması amacıyla yönlendirme afiş ve tabelaları da koyduk. PTT’nin hizmetlerini herkese ulaştırmayı hedefliyoruz” açıklamasına yer verdi.

Edirne PTT Başmüdürü Bülent Uğurtepe, önümüzdeki yıl İpsala Sınır Kapısı’nın olduğu bölgeye de bir yer açmayı planladıklarını dile getirdi.

Özlem Ceylan