'YABANCI ESNAF OLURSA DERHAL KAPATIRIZ'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz hafta Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerine kurulan ve tartışma söz konusu olan alışveriş çadırı ile ilgili merak edilenlere cevap verdi. Başkan Gürkan, söz konusu çadırda Edirne esnafı dışında 1 tane bile satıcı olması halinde çadırın derhal kapatılacağını söyledi.

'YABANCI ESNAF OLURSA DERHAL KAPATIRIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 “Edirne esnafı için izin verdik”

Kapıkule’ye girişte rekor katılım yaşandığını ifade eden Gürkan,1 günde 20 bin kişinin yurda giriş yaptığı düşünüldüğünde kent merkezine gelenlerin bin kişinin üzerine çıkmadığını söyledi.

Gelen ziyaretçilerin tarihi mekânlar, çarşı merkezi ya da konaklama için kente geldiğini söyleyen Başkan Gürkan; “Gelenler merkez dışındaki semtlere de gitmiyorlar. Bu çadırda Edirne esnafı dışından kimse bulunmayacak. Kesin kuralımız budur. Esnaf birlikleri ve çarşı yönetim başkanlarının istedikleri gibi çalışacaklar. Haftanın 3 günü kapalı kalmasını istediler bu da tamam. Daha ne olsun. Zaten Esnaf odaları da, çarşı yönetimleri de bunu biliyor ve bu konuyu takipteler. Yurda girenlerin % 95’inden kimse yararlanamıyor maalesef. % 5 i de merkezde kalanlar. Oysaki bizim hedefimiz uğramayan % 95’ine en azından bir sakız satabilmek. Edirne esnafına gurbetçiyi dükkânında bekleme, gurbetçinin ayağına git diyoruz. Esnaflarımız ne isterlerse satsınlar. Buradaki kiralar da uygun. Biz dedik ki, Edirne esnafı dışından bir kişi olursa derhal burasını kapatırız. Biz Belediye olarak Edirne esnafı için izin verdik. Gitsinler bu ekonomik krizde ekmek paralarını kazansınlar. Edirne esnafı, Edirne’ye ait yöresel ürünlerini burada rahatlıkla satabilecekler” açıklamasında bulundu.

Özlem Ceylan