Proje ile 10 bin kişiye yüzme öğretilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın' Projesi yazın da yoğun ilgi görüyor.  Proje kapsamında Edirne Olimpik Yüzme Havuzunda 7'den 70'e yüzme eğitimi veriliyor. İlk haftalarda 900 kişinin başvuru yaptığını söyleyen Gençlik Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu Tesis Amiri Özkan Arsu, 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

Proje ile 10 bin kişiye yüzme öğretilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projemiz Güçlü Bir Şekilde İlerliyor”

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi yaz sezonunda da yoğun ilgi görüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Yüzme bilmeyen kimse kalmasın” projesi kapsamında vatandaşlar hem yüzme eğitimi alabilecek, hem de spor yaparak sosyalleşecek.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu Tesis Amiri Özkan Arsu, ücretsiz olarak verilen eğitimler sayesinde yüzme bilmeyen kimsenin kalmamasını hedeflediklerini aktardı. İlk hafta 900 kişinin başvuruda bulunduğunu söyleyen Arsu, yaş gruplarına göre belli gün ve saatlerde çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Sisteme giren vatandaşların yaş gruplarına, güne ve saatlerine göre kolaylıkla kayıt yaptırabildiğini hatırlatan Arsu,  bunun yanı sıra bireysel olarak da havuza gelip kayıtlarını oluşturabileceklerine vurgu yaptı.

Haftada 2 saat olmak üzere 1 ay boyunca toplam 8 saat antrenman yapıldığını söyleyen Arsu, “Gelen çocuklara nefes, ayak, kol gibi temel eğitimler verip bizden sonraki aldıkları eğitimle özel kulüplere yönlendiriyoruz. Öğrencilerimiz yüzmeye devam etmek istiyorlarsa,  performans veya yüzme anlamında ne yapmak istiyorlarsa onları seçmek istedikleri özel kulüplere gönderiyoruz” dedi.

“Başvuru sayısı kışa göre yüzde 100 arttı”

Bakanlığın “Yüzme bilmeyen kalmasın”  projesine çok önem verdiğini ve desteklediğini söyleyen Arsu, “Projemiz yaz kış devam etse de yazın daha fazla ilgi ve yoğunluk oluyor. Kışa oranla %100 bir artış gösteriyor. İlk hafta 900 kişi başvurduğunda grupları ayırırken bile sayılardaki artış devam ediyordu.  Şuan halk eğitim üzerinden aldığımız eğitmenlerle birlikte yaklaşık 9-10 tane hocamız var. En büyük sıkıntımız antrenör sıkıntısı. Antrenör hoca sayımız ne kadar fazla olursa o kadar fazla ders veririz. Çünkü derse antrenör sayısına göre öğrenci alıyoruz.   Yetişkin kadın, erkek ve engelli vatandaşlarımıza da halk eğitim üzerinden ücretsiz bir program sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan