Polis Eşleri Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi

Polis Eşleri Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Nilüfer Alçalar'ın ev sahipliğinde Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Meriç Sosyal Tesislerinde (Polis Bahçesi) kahvaltı programı düzenlendi.

Polis Eşleri Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Polis Eşleri Derneği Edirne Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılarak derneğin tanıtımının yapılması amacıyla düzenlenen etkinliğe Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan personellerin eşleri, kadın polisler ve dernek üyeleri katıldı.

Polis Eşleri Derneği Edirne Şubesinin 2022-2023 yılları arasında gerçekleştirdiği faaliyetleri ile derneğin tanıtım sunumunu Polis Eşleri Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Bahar Manav Toprak yaptı.

Yapılan bilgilendirme ve tanıtımın ardından Polis Eşleri Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr.Nilüfer Alçalar bir konuşma yaptı.

Polis Eşleri Derneği'nin halen çalışan, emekli olan, görevleri esnasında şehit düşen, gazi veya malûl olan Teşkilat mensuplarının eşleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı geliştirmek; büyük Emniyet ailesinin önemli birer ferdi olduklarını hissetmelerini sağlamak; kadınlara, çocuklara ve gençlere destek vermek, ihtiyaç duyulan alanlarda kamu yararı gözeterek çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunmak için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Polis Eşleri Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Nilüfer Alçalar, bu amaçların farkında olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

2021 yılından beri devam eden 2 yıllık süreçte dernek yönetim kurulu üyeleri ve gönüllü destek veren polis eşleri ile çok güzel işler yaptıklarını söyleyen Alçalar,  6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ardından yaraları sarmaya, gönüllere dokunmaya çalıştıklarını ifade etti.

"İhtiyaçlar doğrultusunda eğitimleri sürdürmeyi hedefliyoruz"

Eğitim toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Alçalar, "Biliyoruz ki kadının bilgilenmesi bilgili olması yarının gençlerinin eğitimi demektir. Bu eğitim toplantılarını ileriki dönemler için de planlıyoruz. Anket çalışmaları yaparak sizlerin ihtiyaçlarını belirlemeyi ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda eğitimleri sürdürmeyi hedefliyoruz. Çeşitli etkinlikler düzenledik, yemek organizasyonları yaptık. Birlikte eğlendik, keyiflendik. Ama aynı zamanda yardım toplayarak büyük ailemizin diğer üyelerine destek olmaya çalıştık, mesela 2022- 2023 yılında ilk kez üniversiteye başlayan gençlerimizin ilk harçlıkları bizden olsun istedik. Çok keyifli bir kermes düzenledik. Amacımız ilimizde yaşayan emniyet teşkilatı şehit ve gazilerimizin değerli emanetleri olan evlatlarına bir nebze destek olabilmekti. Kermes için çok çalıştık, çok yorulduk hem hazırlık aşamasında hem kermesin düzenlendiği gün çok emek verdik. Ama sonuçtan da bir o kadar belki daha fazlası memnun kaldık, huzur yaşadık, bu büyük ailenin bir üyesi olmaktan gurur duyduk" ifadelerine yer verdi.

"Herkes yardım için seferber oldu"

Güzel şeylerin yanında üzücü durumları da birlikte atlatmaya çalıştıklarının altını çizen Alçalar,"Hepinizin bildiği gibi bundan yaklaşık 3 ay önce deprem felaketi ile sarsıldık. Tüm Türkiye’nin içi yandı. Herkes yardım için seferber oldu. Biz de dernek olarak bir şeyler yapmak istedik. Bununla ilgili olarak, hem Valiliğimizin ilimize gelen depremzedeler için yaptığı çalışmalara gücümüz oranında destek vermeye çalıştık. Hem de yine deprem bölgesinden emniyet müdürlüğümüz mensubu yakınlarının yanına gelen depremzedelere destekolmaya çalıştık. Yaraları sarmaya çalışmak bizim yaralarımıza da iyi geldi. Şimdi diyoruz ki gelin bu güzel duyguları siz de paylaşın, hem bilfiil bu çalışmalarda emek vererek hem de organizasyonlara katılarak birlikte olalım. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte varız” dedi.

Konuşmasının sonunda yapılan işlerin bir ekip işi olduğunu ve bu çalışmalarda dernek yönetim kurulunun desteğinin çok fazla olduğunu belirten Alçalar,  dernek yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Özlem Ceylan