Alkollü araç kullanmanın etkisi uygulamalı olarak anlatıldı

Edirne'de 'Karayolu Trafik Haftası' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, alkollü araç kullanımın etkilerini göstermek için 'alkol simülasyon gözlüğü' ile deneme yapan vatandaşlar, şerit üzerinde yürümekte güçlük çekti.

Alkollü araç kullanmanın etkisi uygulamalı olarak anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri tarafından "Karayolu Trafik Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, polis, jandarma, sağlık ve AFAD ekiplerinin kullandığı teknolojik aletler ve ekipmanlar, vatandaşlara uygulamalı olarak tanıtıldı.  Etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Edirne’de “Karayolu Trafik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Saraçlar Caddesinde kurulan stantlar yoğun ilgi gördü. Açılan stantlarda vatandaşlar uygulama ve broşürlerle bilgilendirilirken, çocuklara ise çeşitli hediyeler dağıtıldı. 

Stantları ziyaret eden vatandaşların çocuklarına boyama kitabı, defter, kırmızı düdük gibi hediyeler dağıtıldı.

                Edirne İl emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri kurulan parkurda 'alkol simülasyon gözlüğü' ile uygulama yaptırdığı vatandaşlara oluşabilecek kazaları uygulamalı olarak anlattı.

"Trafik haftasının önemi herkes için çok büyük"

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ,"Trafik haftası herkes için önemi çok büyük. Bir ülkenin bütün eğitimini ve bütün donanımını görmek istiyorsak trafiğine bakmamız gerekiyor. Edirne’de sürücülerimiz döner kavşak olsun, trafik kuralları olsun bu konuda çok dikkatliler. Alkollü araç kullanılmayacak ve asla dikkatsiz davranılmayacak. Son 10 yıldan beri telefonla da araç kullanılmayacak. Bazı sürücüleri görüyorum hem araç kullanmaya çalışıp hem de telefonla oynuyorlar. Bu olay çok tehlikeli ve her gördüğümde uyarmaya çalışıyorum. Anneler bebekleriyle ön koltuğa oturmasınlar. Baba araba kullanıyor anne öne kucağında bebeği ile oturuyor arka boş kalıyor. Orada en ufak bir çarpmada hava yastığı açıldığından o hava yastığı bebeği tamamen boğacak. Lütfen ön koltuklara bebekli anne oturmasın. Arkada bebek koltuğunda çocuklarımızı güvenli hale getirelim" ifadelerine yer verdi.

Karayolu trafik güvenliği konusunda vatandaşlarımıza bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, AFAD birimleri, Trafik Zabıta ekipleri ile bir bütün olarak karayolu üzerinde trafik güvenliğini sağlamakla yükümlü tüm kurumlar iş birliği halinde Edirne'de trafik güvenliğinin sağlanması için bir araya geldiklerini aktardı.

"Bu uygulama gerçekleri yansıtıyor"

Etkinlikteki uygulamaya katılan vatandaşlardan Emre Erdem, "Güzel bir uygulama burada alkollü araç kullanmanın ne kadar kötü bir durum olduğu anlatılmak isteniyor. Asla tasrif etmediğim bir durum. Kendim de yaşadım bu durumu alkollü olarak büyük bir kaza geçirmiştim. O günden sonra alkollü araca binmiyorum. Bu uygulama gerçekleri yansıtıyor. Bu uygulama gözlüğü ile bunu daha iyi anlıyorsunuz. Kimsenin alkollü araca binmesini tavsiye etmem" dedi.

"Bu uygulama çok faydalı"

Ahmet Buşkut, Alkollü araç kullanımının hem kendine hem de yanında birisi varsa ona zarar verdiğini belirterek, polis ekiplerinin yaptığı bu uygulamanın çok faydalı olduğunu aktardı.

Vatandaşlardan Gülben Güler, uygulamaların hem kadınların hem de çocukların korunması amacıyla yapılan uygulamaların güzel olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan Önder Uçkur, uygulamada alkol gözlüğü ile test ettiğinde kendisini sanki alkol almış gibi hissettiğini ve dubalara çarparak geçtiğini belirtti. Alkollü araç kullanmanın çok tehlikeli olduğunu aktaran Uçkur, kurallara uymak ve alkollü araç kullanmamak gerektiğini ifade etti.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin