Peki ya şimdi ne olacak?

Edirne Belediyesi tarafından tartışmalı şekilde ihaleye çıkartılan ve taliplisi çıkmayan Ulus Pazarı arazisi Kamu İhaleleri mevzuatına göre ya yeniden aynı usulle ihaleye çıkacak ya da ihalenin bitiş tarihinden itibaren 15 gün içinde satış pazarlıkla gerçekleşecek.

Peki ya şimdi ne olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte bir süredir gündemi meşgul eden Ulus Pazarı Arazisi Satış İhalesi 22 Ağustos Salı günü saat 15.15’te Selimiye Meydanı’ndaki Belediye binasında ihaleye çıkmıştı.

Bölgesi esnafı ve Edirnelilerin tepkisine rağmen yaklaşık 16 bin metrekare olan arazinin satış ihalesine katılım olmadı.

Peki, Şimdi Ne Olacak?

Tahmini satış fiyatı olarak 400 milyon lira olarak belirlenen ve geçici teminat bedelinin ise 12 milyon lira olarak karar alındığı arazinin akıbeti merak konusu oldu.

Kamu İhaleleri Mevzuatına göre katılım olmayan kapalı teklif usulü yapılan ihalelerde, istekli çıkmadığı veya teklif olunan bedel komisyonca uygun görülmediği takdirde, ya yeniden aynı usulle ihale çıkıyor ya da idare yararı görüldüğü takdirde, ihalenin bitiş tarihinden itibaren 15 gün içinde satış pazarlıkla gerçekleşiyor.

Emlak uzmanları arazinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı süren hızlı tren projesiyle astronomik rakamları görebileceğini ileri sürmüştü.

Duyurulmamıştı

Kentin en önemli arazilerinden olan arsanın satışa çıkarıldığına dair herhangi bir duyurunun yapılmaması da birçok kesim tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı.

İhalenin hızlı bir şekilde fazlaca duyurulmadan yapılması birçok soru işaretini de beraberinde getirmişti.

Edirne Belediyesi tarafından ihale usulü satışa çıkartılan Ulus Pazarı arazisine akıbeti ise Edirnelilerin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Haber Merkezi