Pazarda fiyatlar düştü, Bulgar turist kentte akın etti

Edirne'de Cuma günleri kurulan kent pazarında fiyatların artmasıyla birlikte komşu Yunanistan ve Bulgaristan'dan alışveriş için gelen turistlerin sayısında azalma yaşandı. İşlerin düştüğünü gören esnaf fiyatlarda indirime gidince kentte Bulgar turistlerin akın ettiği görüldü. Çarşı pazarın dolduğu Edirne'de, büyük çoğunluğu Bulgar turist ve bölge halkı esnafın yüzünü güldürdü.

Pazarda fiyatlar düştü, Bulgar turist kentte akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Cuma günleri kurulan kent pazarı özelikle Bulgaristan ve Yunanistan’dan günü birlik alışveriş için gelenlerle dolup taşıyor. Pazar, son aylarda artan enflasyon sonrası fiyatların artmasıyla komşu ülkelerden gelişler düştü. Bulgar ve Yunan turistin gelişlerinde düşüşü gören esnaf, fiyatlarda indirip yaptı. Tezgâhlarda, yüzde 50’ye varan indirimler Bulgar turistin Edirne’ye alışveriş için geri dönmesine neden oldu.

Kentte son 24 saate sınır kapılarından ülkeye 30 bine yakın Bulgar turistin geldiği belirtildi.

İğneden ipliğe her şeyi satın alıyorlar

Bulgaristan’dan Edirne’ye alışveriş için gelen Georgi İvanova, fiyatlar çok uygun olduğunu belirterek, “Fiyatlar çok uygun sık sık geliyoruz. Çok memnunuz. Bu aralar düşüş de var fiyatlarda. Bulgaristan’a göre yarı yarıya fark var. Şu an 300 Euro bozdurduk bitti” dedi. Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’dan alışveriş yapmak için gelen Gülten İstepova’da, “Fiyatlarda düşüş var, geçen hafta biraz daha pahalıydı bu hafta düşüş var. Onun için alışverişe geldik. Bulgaristan’da pahalı. Ne bulursak alıyoruz. Şu an 20 bin lira kadar harcadım” şeklinde konuştu.

‘Fiyatları düşürdük’

Pazarcı esnafı Mehmet Şengül, fiyatları düşürdükten sonra Bulgar turistin gelişinde yoğunluk yaşandığını belirtti. Şengül: Fiyatları düşürdük, halk gelsin diye. Fiyatlar yüksekti gelmiyorlardı şimdi düşürdük 15 levaya gelmeye başladılar. Bu gün biraz kalabalık var” dedi.

Diğer pazarcı esnafı Ayfer Yılmaz ise, “Bulgarlar gelince iş oluyor. Fiyatlar düştüğü için hepsi buradalar. Geziyorlar alıyorlar, alışveriş yapıyorlar. Pantolonundan tişörtünü hepsi buradalar. Yüksekti fiyatlar ama şimdi iyi yani onlara cazip geliyor şu an. Bizde sürümden kazanmak için düşürdük fiyatları” diye konuştu. Pazarda fiyatların düşmesi yabancı turistin yanı sıra yerli turistinde çevre illerden kentte gelişlerini artırdığı görüldü.

İpek Esma Çeşme