Öğrenciler hayallerindeki restoranları posterleştirdi

Edirne'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında 'Türkiye'de Coğrafi İşaretli Ürünler' ve 'Tematik Restoran Posteri' sergisi açıldı.

Öğrenciler hayallerindeki restoranları posterleştirdi

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Yağ Endüstrisi Programı ve Aşçılık Programı öğrencilerince okulun bahçesinde açılan sergi katılımcılar yoğun ilgisini çekti.

Öğrenciler, hayallerindeki restoranları posterleştirerek kendilerine özgü menü tasarımları yaptı.

Sergi, Arda Meslek Yüksekokulu Yağ Endüstrisi Programı Öğretim Görevlisi Damla Zeynep Utebay ve Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Çağla Yumuk Mercan öncülüğünde açıldı.

Öğretim Görevlisi Damla Zeynep Utebay, Türk Mutfağı haftası kapsamında etkinlik hazırladıklarını ve özel sergi açtıklarını belirtti.


Öğrenciler  hem hayallerindeki restoranları tasarladılar hem de Türkiye'deki tescillenen ürünleri tanıttılar.
Edirne'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında "Türkiye'de coğrafi işaretli ürünler" ve "Tematik Restoranlar" başlıkları ile posterler sergiledi.
Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu müdür yardımcısı ve Yağ Endüstrisi Programı Öğretim Görevlisi Damla Zeynep Ütebay, "Türkiye'de coğrafi işaretli ürünler baskılı posterler için, amacımız öğrencilerimize Türkiye'de tescillenen ürünleri tanıtmak, önemini kavrama ve bu süreçte ögrencilerimi grup çalışmalarına teşvik etmek diyerek toplamda 60 öğrencinin projede yer aldığı ve 20 posterin sergide yer aldığını açıkladı.
Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Çağla Yumuk Mercan, Tematik restoranların yeme/ içme faaliyetlerinin ötesinde kaliteli deneyim sunan ticari işletme olduğunu vurgulayarak bu proje ile  öğrencilerin hayal güçlerinde kendi Tematik restoranların tasarlamaların sağladıklarını ifade etti. 

Dünya üzerindeki tematik restoranları ele aldıklarını dile getiren Arda Meslek Yüksekokulu Açlık Programı Öğretim Görevlisi Çağla Yumuk Mercan, Restoran İşletmeciliği dersimizin konularından bir tanesi de tematik restoranlardı. Biz derste teorik olarak dünya üzerindeki ve ülkemizdeki tematik restoranları ele aldık. Buradan yola çıkarak ben öğrencilere bir proje ödevi verdim. Bu proje ödevinin içeriği de öğrencilerimiz kendi hayal ettiği restoranları tasarlamasıydı. Bunun sonucunda da aslında hedeflediğimiz nokta her ne kadar bir çıktı olarak bize dönse de bir proje ödevi olsa da aslında en keyifli tarafı öğrencilerin birlikte sosyalleşmesiydi.” İfadelerini kullandı.

Mercan, öğrencilerin ekip çalışmasıyla tamamen kendi hayal güçlerini proje yansıttığını vurguladı.

Farklı konseptlerle poster hazırladıklarını söyleyen Mercan, “Korku turizminden biraz yola çıktıklarından bahsedebilirim ve bunun üzerine korku restoranlarını tasarladılar. Bunun yanı sıra kendi sevdikleri ya da kendilerinin hoşlandıkları bir mitolojik kahramandan yola çıkarak restoranlar tasarladılar. Ya da çocukluğumuzda izlediğimiz çizgi filmlerden yola çıkarak şirinler konsepti restoran ya da bir pamuk prenses ve 7 cücelerden esinlenerek tasarladıkları böyle güzel, tematik bir ödev ortaya çıktı.” Dedi.

Mercan, projenin amacının gelecekteki restoranların nasıl olacağı ve ürünlerin hangi şekilde sunulacağını araştırarak projeye dâhil etmek olduğunu dile getirdi.

Doğukan Vurgun